5 tratamente anti-covid-19, identificate de Comisia Europeană. Detalii despre ele

5 tratamente anti-covid-19, identificate de Comisia Europeană. Detalii despre ele
5 tratamente anti-COVID care ar putea fi lansate in octombrie 2021

Reprezentanții Uniunii Europene au făcut anunțul oficial privind cele cinci tratamente anti-COVID. Ce presupune, de fapt, strategia UE și care sunt amănuntele privind aceste mijloace terapeutice.

Ce presupun cele 5 tratamente anti-COVID

Recent, oficialii UE au făcut publice informații privind mijloacele terapeutice împotriva COVID-19 care au obținut luni, 27 septembrie, primul rezultat, odată cu anunțarea primului portofoliu de cinci mijloace terapeutice care ar putea fi disponibile, în octombrie 2021, pentru tratarea pacienților din Uniunea Europeană.

Din cele cinci tratamente anti-COVID, patru presupun existența unor anticorpi monoclonali care fac obiectul revizuirii continue de către Agenția Europeană pentru Medicamente. Al cincilea tratament în cauză se referă la un medicament imunosupresiv, care deține o autorizație de comercializare care s-ar putea extinde pentru a trata pacienții care au fost infectați cu virusul COVID-19.

„Facem astăzi primul pas în direcția creării unui portofoliu larg de mijloace terapeutice pentru tratarea COVID-19. Deși vaccinarea avansează într-un ritm tot mai rapid, virusul nu va dispărea, iar pacienții vor avea nevoie de tratamente sigure și eficace pentru a reduce povara pandemiei de COVID-19.

Avem un scop clar – să identificăm mai multe tratamente revoluționare candidate aflate în curs de dezvoltare și să autorizăm cel puțin trei tratamente noi până la sfârșitul anului. Aceasta este uniunea europeană a sănătății în acțiune.”, a declarat Stella Kyriakides, comisarul pentru sănătate și siguranță alimentară, conform informațiilor oficiale de la Comisia Europeană.

Când ar putea fi predate publicului larg tratamentele anti-COVID

Aceste produse revoluționare se află într-un stadiu avansat de dezvoltare și ar putea fi incluse printre cele trei noi mijloace terapeutice împotriva COVID-19 care vor fi autorizate la sfârșitul anului 2021, mai precis în luna octombrie, în condițiile în care datele finale să demonstreze că sunt sigure, eficiente și de foarte bună calitate.

Cele cinci produse se află într-un stadiu avansat de dezvoltare și au șanse foarte mari să fie incluse printre cele trei noi mijloace terapeutice împotriva COVID-19 care vor fi autorizate până în luna octombrie 2021. Singura condiție pe care trebuie să o îndeplinească este ca datele finale să le demonstreze siguranța, calitatea și eficacitatea. Acestea sunt:

  • baricitinib, un medicament imunosupresiv (care reduce activitatea sistemului imunitar), de la Eli Lilly: este în curs de evaluare o cerere de extindere a autorizației de comercializare pentru a include indicația privind COVID-19
  • o combinație între bamlanivimab și etesevimab, de la Eli Lilly, care face obiectul revizuirii continue
  • o combinație între casirivimab și imdevimab, de la Regeneron Pharmaceuticals, Inc. și F. Hoffman-La Roche, Ltd, care face obiectul revizuirii continue
  • regdanvimab, de la Celltrion, care face obiectul revizuirii continue
  • sotrovimab, de la GlaxoSmithKline și Vir Biotechnology, Inc., care face obiectul revizuirii continue
DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI