-32 de grade în România. Locul unde temperatura a coborât crunt de mult

-32 de grade în România. Locul unde temperatura a coborât crunt de mult
-32 de grade Celsius la stația meteo Iezer

La stația meteo Iezer s-a resimțit o nouă temperatură cu minus record, anunță prefectura Maramureș. Indicele de răcire a atins pragul de -32 de grade Celsius. În întreg județul a fost extrem de frig, iar stratul de zăpadă are până la 55 de centimetri.

-32 de grade Celsius la stația meteo Iezer

Indicele de răcire reprezintă temperatura resimțită și se calculează în funcție de viteza vântului și temperatura aerului, spun specialiștii. Prefectura Maramureș a mai adăugat că vremea va fi foarte rece, geroasă atât noaptea cât și dimineața.

Potrivit aceleiași surse, noaptea trecută și în această dimineață au fost înregistrate temperaturi de -20 de grade Celsius la Târgu Lăpuș.

”Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -8 si -5 grade, iar cele minime între -18 si -14 grade, izolat mai coborâte până spre -20 de grade. Izolat, în zonele joase, se va semnala ceaţă asociată cu depunere de chiciură.

Gheaţa este prezentă la malul râurilor Tisa, Viseu, Vaser, Ruscova, Iza, Mara, Cosau, Barsau, Lapus, Nistru, Suciu, Cavnic si Firiza. Curg sloiuri de gheaţă pe cursul râurilor Tisa, Iza, Mara şi Lăpuş”,a mai transmis Prefectura Maramureş.

La stația meteo Iezer, stratul de zăpadă măsura 55 de cm, 43 de cm în Pasul Gutai, 39 cm la Cavnic, 40 cm la Baiut, 30 cm în Baia Borșa, 29 cm la Poiana Borșa, 17 cm la Ocna Sugatag, Sighetu Marmației, Baia Mare și 25 cm la Târgu Lapuș.

-21 de grade înregistrate în Târgul Lăpuș

În localitatea Târgul Lăpuș, termometrele au arătat -21 de grade Celsius în această dimineață. Foarte frig a fost și în orașul Dumbrăveni, din județul Sibiu, acolo unde s-au înregistrat -20 de grade Celsius. În munții Făgăraș, la Bâlea Lac, stratul de zăpadă a depășit 2 metri. Salvamontiștii au anunțat că există riscul de producere de avalanșe.

„O vreme rece față de normalul perioadei din calendar în cea mai mare parte a țării. Geroasă, în special în partea de vest, nord-vest, centru și local în sudul țării.

Mâine dimineață ne așteptăm ca valorile de temperaturi să coboare până la – 17 grade/ – 5 grade Celsius în cea mai mare parte a țării, cu cele mai coborâte temperaturi în Maramureș și Transilvania. Izolat, posibil chiar până spre -23 de grade Celsius.

Și în această dimineață am avut cele mai coborâte valori pe areale extinse în partea de vest, centru, nord a țării, acolo unde valorile de temperatură au coborat până la -23 de grade”, a spus Elena Mateescu, la Antena3.

De asemenea, din cauza vântului puternic, porturile din Marea Neagră sunt închise. Meteorologii anunță că vremea va mai rămâne rece câteva zile.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI