3 zile de doliu național după moartea lui Diego Maradona. Ce anunț a mai făcut președintele Argentinei

Diego Maradona a câștigat Cupa Mondială cu Argentina, în 1986

Diego Maradona a murit la vârsta de 60 de ani, conform informațiilor oferite în această seară de presa din Argentina. Fostul mare fotbalist sud-american a suferit un stop cardiac în timp ce se afla la locuința sa din orașul Tigre. Informația a fost oferită de jurnaliștii de la Ole și Clarin. În urmă cu doar două săptămâni, Diego Maradona a fost operat la cap. Medicii îi descoperiseră un hematom subdural, după ce inițial fusese internat pentru o posibilă depresie. Fusese operat de urgență și externat după câteva zile.

Președintele Argentinei, Alberto Fernández, a decretat miercuri, imediat după oficializarea decesului, trei zile de doliu național. În această seară urmează să fie publicat și în Monitorul Oficial decizia de a avea cele trei zile de doliu național. Astfel, oamenii se vor putea strânge în toată țara în memoria celui care este considerat cel mai mare fotbalist din toate timpurile.

Ce a declarat președintele Argentinei după moartea lui Diego Maradona. Anunț important pentru conaționalii săi

„Nu pot să cred această veste pe care am primit-o. Sunt devastat. Este cea mai proastă veste pe care poate să o primească un suporter al celor de la Argentinos Juniors. Noi îl iubeam. Încercăm să luăm legătura cu familia. Vom vedea ce se va mai întâmpla. Oricum, este multă tristețe”, a declarat Alberto Fernandez, conform AS.

Diego Maradona a câștigat Cupa Mondială în 1986, cu Argentina, competiție la care a avut prestații absolut senzaționale. Diego Maradona a debutat pentru Argentinos Juniors, de unde avea să fie achiziționat de Boca Juniors.

În 1982, FC Barcelona plătea opt milioane de dolari, un record pentru acea vreme, pentru a-l cumpăra de la Boca. După doi ani în care nu a convins la catalani, era cumpărat de Napoli. Cu șapte milioane de dolari. Iar la clubul italian a scris istorie.

„Nu avem primar, case, școli, autobuze, locuri de muncă și salubritate, dar nimic din toate acestea nu contează, pentru că îl avem Maradona!”

A mai jucat apoi la Sevilla, la Newell’s Old Boys și la Boca Juniors, din nou, înainte de retragere, în 1997. A fost de două ori suspendat pentru consum de cocaină. În 1991, când juca la Napoli, testat pozitiv pentru consum de cocaină.  A revenit în 1992, pentru ca apoi să fie suspendat din același motiv și în 1994. În timpul Campionatului Mondial din SUA, chiar înaintea partidei pe care Argentina urma să o dispute cu România, în optimile de finală. Maradona nu a mai jucat în acel meci, iar „tricolorii” s-au impus cu 3-2.

„Aveam 24 de ani când am consumat droguri prima oară. La Barcelona. A fost greşeala cea mai mare din viaţa mea”, declara Diego

Palmaresul lui Diego Maradona

  • Campionatul Mondial cu Argentina (1986)
  • Cupa Spaniei cu Barcelona (1983)
  • Supercupa Spaniei cu Barcelona (1984)
  • Serie A cu Napoli (1987, 1990)
  • Cupa Italiei cu Napoli (1987)
  • Supercupa Italiei cu Napoli (1991)
  • Cupa UEFA cu Napoli (1987)
  • Campionatul Mondial U20 cu Argentina (1979)
  • Campionatul Argentinei cu Boca Juniors (1981)
  • Cel mai bun marcator din Serie A (1988, 15 goluri)

 

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI