3 mănăstiri pe care să le vizitezi în România. Trebuie să începi cu Prislop și Putna

3 mănăstiri pe care să le vizitezi în România. Trebuie să începi cu Prislop și Putna.

Mănăstirile din România adună anual milioane de vizitatori, deoarece sunt considerate cele mai importante obiective turistice din țara noastră, fiind considerate nestemate ale neamului. Fiecare lăcaș de cult este încărcat de istorie și spiritualitate, purtând specificul zonei din care provine, având o frumusețe imposibil de egalat.

3 mănăstiri pe care să le vizitezi în România. Trebuie să începi cu Prislop și Putna

Vizitată anual de sute de mii de turiști, datorită pelerinajului intens la mormântul părintelui Arsenie Boca, în cimitirul Mănăstirii Prislop, fiind înmormântat părintele. Mănăstirea Prislop este unul dintre cele mai importante așezăminte religioase din Transilvania, devenind locul a devenit loc de rugăciune și pelerinaj pentru mii de credincioși.

Lăcașul de cult datează din secolul al XVI-lea și este declarat monument istoric. Se află situat în apropierea satului Silvașu de Sus din județul Hunedoara, fiind așezată într-o poiană, la 640 m altitudine și este înconjurată de un peisaj aparte, cu dealuri ce coboară în pante până aproape de monument.

Mănăstirea Putna

Mai este supranumită și “Ierusalimul Neamului Românesc”. Este situată la aproximativ 33 de km de orașul Rădăuți, județul Suceava și deține un bogat muzeu mănăstiresc cu:

  • broderii
  • manuscrise (aici s-au copiat manuscrise și au fost realizate miniaturi prețioase)
  • icoane
  • obiecte de cult
Mănăstirea Putna.
3 mănăstiri pe care să le vizitezi în România. Trebuie să începi cu Prislop și Putna.

Ctitorită de Ștefan cel Mare

Fiind construită începând cu 10 iulie 1466, Mănăstirea Putna este cea mai importantă ctitorie a lui Ștefan cel Mare, domnitorul Moldovei și a avut ca scop să servească ca loc de veci pentru voievod și familia lui.

Potrivit legendei, Ștefan cel Mare s-au fi rătăcit într-o noapte, pe când venea de la vânătoare, prin munți. Aflându-se pe Valea Vițeului, acesta a ajuns la chilia lui Daniil Sihastru, care l-a găzduit și l-a convins să ridice o mănăstire pe valea Putnei ca să aibă ajutor de la Dumnezeu.

Mănăstirea Voroneț

Această Mănăstire se află în satul Voroneț, care face parte din orașul Gura Humorului. Mănăstirea Voroneț mai este numită și Capela Sixtină a Estului, fiind una dintre cele ai valoroase ctitorii ale lui Ștefan cel Mare. Încă din timpul domniei lui Ștefan cel Mare, dar și după anul 1488, mănăstirea a devenit un important centru de credință și cultură din Moldova medievală.

Mănăstirea Voroneț a fost ridicată pe locul unde se afla o biserică de lemn, iar odată cu încheierea construcției biserica a preluat vechiul hram al Sfântului și “Slăvitului Marelui Purtător de Biruință Gheroghie”.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI