2500 de lei pentru zeci de mii de români. Banii de la stat intră în cont chiar zilele următoare

de: Ștefan R. Apostol
18 05. 2020

Undeva pe la jumătatea lunii aprilie reprezentați ai guvernului în frunte cu președintele Klaus Iohannis anunțau un proiect prin care se dorește bonificarea medicilor aflați în prima linie de luptă împotriva panemiei COVID-19.

2500 de lei pentru zeci de mii de români

Astăzi, prin vocea Ministrului Sănătății, Nelu Tătaru, aflăm că Ministerul pe care-l conduce a terminat documentația pentru proiectul menționat anterior, proiect ce prevede acordarea stimulentului de risc de care beneficiază personalul implicat direct în transportul, echiparea, evaluarea, diagnosticarea și tratamentul pacienților infectați cu COVID- 19.

„Ministerul Sănătății a primit ultimele liste finale cu personalul din linia întâi care beneficiază de acest stimulent inclusiv vineri, în 15 mai. Ne-am confruntat cu multe reveniri sau, în unele cazuri, într-o primă fază chiar cu reticența managementului unităților de asumare a acestor liste. Eu sper ca acum lucrurile să fie clare și fondurile pentru luna mai să poată ajunge mai repede la oamenii care au muncit din greu perioada aceasta și care merită din plin această recunoaștere a efortului depus în beneficiul pacienților”, a precizat ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru.

Banii de la stat intră în cont chiar zilele următoare

Conform informațiilor, primele bonificații vor fi date unui număr de, aproximativ 14,355 de cadre medicale, pentru luna trecută, luna aprilie, sumele fiind în cuantumul a 2 500 lei brut, se arată într-un comunicat al Ministerului Sănătăţii. Conform calculelor făcute de Minister, suma totală s-ar ridica la valoarea de 33 053 000 lei.

2500 de lei pentru zeci de mii de români. Banii de la stat intră în cont chiar zilele următoare

Aceste sume vor fi alocate de la bugetul de stat pentru ca unitățile să poată efectua cât mai rapid plățile. Nelu Tătaru a mai spus că aceste sume vor fi recuperate, ulterior, prin accederea la poriectele de finanțare din fondurile europene. În acest moment, conform CNAS, există un buget de peste 74 000 000 lei, bani ce se vor folosi pentru bonificare, ca mai tâarziu, să fie recuperați tot prin aceleași fonduri europene.