20 de alimente pe care să nu le consumi niciodată pe tren. Care este motivul real

de: Ioana Bucur
18 05. 2023

O listă inedită a fost dezvăluită recent. Află, din rândurile de mai jos, care sunt cele 20 de alimente pe care să nu le consumi niciodată pe tren. Ce nu ar trebui să mai comanzi din gară sau să aduci la pachet de acasă.

20 de alimente pe care să nu le consumi niciodată pe tren

Călătoriile cu trenul pot fi destul de lungi, așa că pasagerii aleg să savureze o gustare înainte de ajunge la destinație. De multe ori, se întâmplă ca preferințele culinare ale unora să îi deranjeze pe cei din jur.

Un sondaj realizat recent în Marea Britanie, la care au participat peste două mii de persoane, a dezvăluit care sunt cele 20 de alimente pe care să nu le consumi niciodată pe tren.

Pe primul loc, fiind bifat de nu mai puțin de 49% din participanți, a fost macroul afumat. Ouăle fierte ocupă locul al doilea cu 43% și curry pe locul al treilea cu 41%.

Pe locul al patrulea se află sandvișurile cu ou (36%), în timp ce 35% dintre participanți au spus că brânza brie nu ar trebui niciodată mâncată pe tren.

Macroul afumat nu este singurul fel de mâncare pe bază de pește din listă. Pe locul al șaselea au fost votate rulourile de crab, apoi pastele cu ton, creveții și sandvișurile cu ton. Nici sushi nu este agreat de cei care călătoresc frecvent cu acest mijloc de transport.

Te-ar putea interesa și: Alimentele care s-au scumpit cel mai mult din aprilie 2023. Românii le consumă foarte des

Lista creată de englezi

În lista publicată de Trainline apare și unul dintre preparatele preferate ale românilor: shaorma. Oamenii sunt descurajați să aducă în vagon pui prăjit, burrito, castraveți murați, precum și unele preparate de la restaurantele de tip fast-food, potrivit Daily Mail.

Între cele 20 de alimente pe care să nu le consumi niciodată pe tren se regăsesc și bananele sau orice mâncare gătită adusă la pachet de acasă.

La polul opus, batoanele de ciocolată (69 la sută) și dulciurile moi (63 la sută) au fost votate alimentele care nu deranjează când sunt consumate în timpul călătoriei cu trenul.

Aproape 40% dintre cei care au participat la sondaj au precizat că nu ar fi deranjați de niciun aliment, atâta timp cât nu ar avea un miros puternic.

Te-ar putea interesa și: Ce alimente nu trebuie să pui în congelator. Este interzis, o spune şi Chef Joseph Hadad