2 tipuri de chec de post pe care să le faci înainte de paște. Iată rețetele
Un chec neașteptat de bun și cu puține ingrediente este checul de post. Toată lumea care ține post trebuie să prepare un astfel de desert, simplu și delicios.
2 rețete de checuri de post pe care să le faci înainte de Paște
Pentru a prepara această rețetă avem nevoie de următoarele ingrediente:
- 2 căni faină
- 1 cană zahăr
- 1/2 cană ulei
- 1 lingură zahăr vanilat
- 1 cană apă
- 1 praf de copt
- 3 linguri nucă de cocos
- 2 linguri cacao neagră
- 2 linguri dulceață de vișine
Mod de preparare:
Pentru început se pune zahărul, uleiul, apa, făina și zahărul vanilat, într-ul bol, în care se mixează până se obține o compoziție omogenă. Compoziția obținută se împarte în două:
- într-una din ele se adaugă dulceață de vișine, apoi se omogenizează
- în cealaltă compoziție se incorporează nuca de cocos.
Așezare în tavă și coacere
Ce două compoziții se vor pune alternativ (un strat din compoziția cu vișine și cacao, apoi un sstrat din compoziția cu cocos) într-o tavă, care se unge în prealabil cu ulei și se tapetată cu făină.
Se încălzește cuptorul și se coace timp de 45 de minute, la foc mediu. În timpul coacerii checul v-a crăpa puțin, dar nu trebuie să vă faceți griji. Când este gata se scoate din cuptor și se lasă în tavă încă 10 minute. Când au trecut cele 10 minute se scoate din tavă și se lasă să se răcorească bine, după care se taie. Se poate servi pudrat cu zahăr.
Chec cu morcovi și mere
O altă rețetă de chec de post este Checul cu morcovi și mere. Pentru a prepara această rețetă de chec foarte pufos, aromat și sănătos, este nevoie de următoare ingrediente:
- 250 g zahăr
- 250 g ulei
- 1 ceașcă morcov ras
- 1 ceașcă măr ras
- 1/2 ceașcă stafide
- 1/2 ceașcă suc de portocale
- 3 cești faină
- 1 linguriță bicarbonat
- 1 linguriță praf de copt
- 1 linguriță scorțișoară
- 1/3 ceașcă coniac
- 1 linguriță coajă de portocală rasă.
Mod de preparare
Pentru început, cu o seară înainte de a prepara această rețetă, se pun stafidele în sucul de portocală. Bicarbonatul se stinge în puțin oțet și se amestecă cu făina și cu praful de copt. Se bate bine zahărul cu uleiul, apoi se adaugă amestecul de făină cu praf de copt și bicarbonat stins, scorțișoara, stafidele, morcovul ras, mărul, coniacul și coaja de portocală.
Se amestecă totul energic cu o lingură din lemn. Compoziția se toarnă într-o tavă unsă cu ulei și tapetată cu făină, în care este așezată și o hârtie de copt. Se încălzește cuptorul și se coace checul pentru 50 de minute, la foc mediu. Se probează dacă este copt cu o scobitoare, când este înțepat și nu se prinde nimic de scobitoare, atunci este copt. După ce se scoate din cuptor se lasă 15 minute în tavă să se răcorească. După ce se scoate din tavă se feliază și se poate pudra cu zahăr. Poftă bună.