15 iul. 2020 | 13:16

10 lucruri pe care nu le știai despre Prințesa Diana. Cât au costat inelul de logodnă și rochia de mireasă

Monden
10 lucruri pe care nu le știai despre Prințesa Diana. Cât au costat inelul de logodnă și rochia de mireasă
10 lucruri pe care nu le știai despre Prințesa Diana. Cât au costat inelul de logodnă și rochia de mireasă

Familia regală a Marii Britanii este una dintre cele mai importante familii de pe planetă. Fără doar și poate, atunci când pomenim de ei, ne aducem aminte de Prințesa Diana, a cărei viața tumultoasă a sfârșit prematur și tragic.

10 lucruri pe care nu le știai despre Prințesa Diana

Părinții au divorțat când ea avea 7 ani

Diana a fost cea mai mică dintre fiicele lui John Spencer, Vicontele Althorp, mai târziu al VIII-lea Conte Spencer și a primei lui soții, Frances, Vicontesa Althorp. Ea a fost cel de-al patrulea copil al cuplului, având încă patru frați. Ca urmare a divorțului părinților ei, în anul 1969, din cauza legăturii amoroase dintre Lady Althorp și moștenitorul unei averi din vânzarea tapetului, pe nume Peter Shand Kydd, mama Dianei a luat-o pe ea și pe fratele mai mic să locuiască la ea, într-un apartament din Londra.

În acel Crăciun, copiii au mers la tatăl lor de sărbători, iar acesta nu le-a mai dat voie să se întoarcă în Londra, la mama lor. Lady Althorp a cerut la tribunal custodia micuților, însă mărturia sa contra fiicei ei din timpul procesului a contribuit la hotărârea Curții de a acorda custodia Dianei și a fratelui ei tatălui lor.

Voia să devină balerină

Visele ei nu au devenit realitate niciodată, deoarece a devenit rapid prea înaltă pentru profesie, fiind forțată să renunțe.

A devenit Lady Diana Spencer când tatăl ei a moștenit titlul de Earl Spencer în 1975

”Lady Di” a devenit porecla ei neoficială, chiar și după ce a devenit Prințesa de Wales ( Prințesă de Țara Galilor) când s-a căsătorit cu Prințul Charles.

A renunțat la școală

”Prințesa Inimilor” a fost la Silfield School, Kings Lynn, Norfolk, apoi la Riddlesworth Hall în Norfolk și la Școala de fete West Heath, o școală specială pentru băieți și fete, unde a fost considerată o studentă slabă, pentru că picase examenele de nivel 0 de două ori.

La vârsta de 16 ani, a plecat de la West Heath și a urmat pentru scurt timp cursurile Institutului Alpin Videmanette, o școală particulară din Rougemont, Elveția. În cele din urmă, a renunțat la învățătură, cunoscânu-l pe atunci pe viitorul ei soț, care ieșea cu sora ei, Lady Sarah.

Cuplul s-a întâlnit doar de 13 ori înainte de a locui împreună

În ciuda diferenței de vârstă dintre cei doi de aproape 13 ani, prințul Charles și prințesa Diana s-au mutat rapid împreună. Cu toate acestea, multe dintre conversațiile lor au avut loc prin telefon, iar presa internațională scrie că perechea s-a întâlnit în persoană doar de treisprezece ori înante de a locui împreună, mai apoi a realiza ceea ce s-a numit ”nunta secolului”.

Și-a ales propriul inel de logodnă dintr-un catalog

Inelul a fost făcut de bijutierul coroanei Garrard, dar a fost ales de prințesă dintr-un catalog, ceea ce înseamnă că, din punct de vedere tehnic, oricine ar fi putut achiziționa inelul de safir și diamant. Conform Vogue, familia regală nu a aprobat acest lucru și nu a dorit ca persoanele obișnuite să aibă acces la bijuterii potrivite pentru membrii și rudele familiei regale. În momentul achiziției sale, în 1981, inelul a fost estimat la aproximativ 36.000 de dolari. Astăzi, însă, inelul este neprețuit.

Rochia de mireasă a prințesei a fost estimată la 115.000 de dolari

Rochia, concepută de David și Elizabeth Emanuel, a avut paiete, dantelă, 10.000 de perle și o trenă de 25 de metri.

A ales singură ambele nume ale fiilor ei

Potrivit informațiilor din cartea lui Andrew Morton, ”Diana: Povestea ei adevărată”, Charles și-a dorit inițial ca William să fie numit Arthur, iar Henry (Harry) să fie Albert.

Ambele nume, cu toate acestea, au fost utilizate într-o anumită privință. Numele complet al prințului William este William Arthur Philip Louis, în timp ce Harry este Henry Charles Albert David.

S-a luptat cu depresia și bulimia

Într-un interviu din 1995 pentru BBC, Diana a descris bulimia drept un „simptom a ceea ce se întâmplă în căsnicia ei”, numind-o „o boală secretă”.

„Am strigat după ajutor, dar am dat semnalele greșite, iar oamenii foloseau bulimia mea ca un palton pe un cuier: au decis că asta este problema – Diana era instabilă”, a spus prințesa.

Diana avea prieteni celebri

Printre prietenii celebri ai prințesei s-au numărat Liza Minnelli, Kurt Russell, Goldie Hawn, Elton John, Freddie Mercury, Christy Turlington, Cindy Crawford și Naomi Campbell, potrivit insider.com. 

Parteneri
Cum a vrut Ungaria unirea cu România. Dezvăluiri fără precedent
Redactia.ro
Lovitură de teatru! De ce ar fi făcut luptătorul MMA gestul golănesc către fata din ring: ”N-am altă explicație”
Digisport.ro
Ungaria și propunerea surprinzătoare pentru „dușmanul de moarte”, România. De ce nu a fost posibilă unirea cu țara noastră
Click.ro
Pepe o acuză Raluca Pastramă că l-a înșelat în timpul căsniciei. Neașteptat cum a aflat: „Mă striga 'nașule', venea la noi acasă..."
Viva.ro
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea în care trăia ca un rege
Digi24
Misterul morții unei mame și a fiicei ei de 10 ani a fost rezolvat după 24 de ani. Ucigașul a dezvăluit totul de pe patul de moarte
Digi24
Imagini din apartamentul în care locuiesc Mircea Badea și Carmen Brumă. Cum au amenajat / FOTO
Unica.ro
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews
NOILE REGULI pentru șoferi. Au fost adoptate astăzi, 24 APRILIE
Capital.ro
Top 5 alimente care ne otrăvesc organismul și trebuie evitate | Dr. Cezar: ”E favorizantă pentru apariția cancerului”
Antena 3
Vedeta a dezvăluit că a avut o relație incestuoasă timp de zece ani cu tatăl ei, un cântăreț cunoscut: “Tata era altceva”. Acum s-a aflat tot
Avantaje
Cine PIERDE bani din PENSIE imediat. ANUNȚUL ministrul MUNCII
Mediaflux
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro