10 filme cu Julia Roberts pe care trebuie să le vezi. Una dintre cele mai apreciate actrițe de la Hollywood

de: Bișinicu Andreea
19 04. 2024

Julia Roberts este una dintre cele mai cunoscute și apreciate actrițe de la Hollywood, cucerind inimile publicului cu talentul și farmecul ei unic. De-a lungul carierei sale strălucitoare, Roberts a jucat într-o varietate de filme memorabile care au devenit clasice ale cinematografiei moderne. De la comedii romantice până la drame intense, fiecare apariție a ei pe ecran a fost captivantă și memorabilă. Iată o selecție de zece filme cu Julia Roberts pe care trebuie să le vezi pentru a aprecia deplin frumusețea și talentul ei remarcabil.

Pretty Woman (1990)

„Pretty Woman” este unul dintre cele mai cunoscute și îndrăgite filme ale lui Julia Roberts și alături de „Erin Brockovich”, este considerat unul dintre rolurile care i-au adus celebritatea și recunoașterea internațională.

Regizat de Garry Marshall, acest film romantic a captivat inimile publicului din întreaga lume cu povestea sa dulce și personajele memorabile.

Acțiunea peliculei urmărește întâlnirea dintre Vivian Ward (interpretată de Julia Roberts), o tânără și fermecătoare prostituată din Hollywood, și Edward Lewis (interpretat de Richard Gere), un bogat om de afaceri.

Cei doi se întâlnesc când Edward o angajează pe Vivian să-i fie escortă pentru o săptămână, pentru a-l însoți la diferite evenimente sociale și de afaceri.

Pe măsură ce timpul trece, Edward și Vivian încep să-și dezvolte o conexiune neașteptată și să descopere că au mai multe în comun decât și-au imaginat la început.

În ciuda diferențelor lor de clasă și stil de viață, cei doi se îndrăgostesc treptat unul de celălalt, dar trebuie să depășească obstacolele care le stau în cale pentru a-și găsi fericirea împreună.

Erin Brockovich (2000)

„Erin Brockovich” este un film biografic și dramatic care aduce în prim-plan povestea reală a unei femei curajoase și hotărâte care luptă împotriva unei corporații puternice pentru a face dreptate.

Regizat de Steven Soderbergh și produs de compania Universal Pictures, filmul a fost lansat în anul 2000 și a avut un impact puternic asupra publicului și criticii. Julia Roberts a câștigat premiul Oscar pentru ”cea mai bună actriță” pentru acest rol.

Filmul urmărește povestea lui Erin Brockovich, o mamă singură și necalificată care, după ce este angajată ca secretară într-un birou de avocatură, descoperă un caz de poluare a apei într-o mică comunitate din California.

Determinată să afle adevărul și să lupte pentru drepturile victimelor, Erin se implică în investigație și adună dovezi împotriva unei corporații puternice.

Pe măsură ce adună informații și sprijină comunitatea afectată, Erin se confruntă cu numeroase obstacole și încercări personale, dar nu renunță la luptă.

Cu ajutorul avocatului său, Ed Masry (interpretat de Albert Finney), și al colegilor săi din birou, Erin continuă să își susțină cauza și să își apere valorile în fața opoziției și scepticismului.

Notting Hill (1999)

„Notting Hill” este o comedie romantică dulce și amuzantă regizată de Roger Michell și lansată în anul 1999. Cu Julia Roberts și Hugh Grant în rolurile principale, acest film captivant a devenit unul dintre cele mai îndrăgite și memorabile filme romantice ale anilor ’90.

Povestea urmărește întâlnirea dintre William „Will” Thacker (interpretat de Hugh Grant), un proprietar de librărie modest din cartierul Notting Hill din Londra, și Anna Scott (interpretată de Julia Roberts), o celebră actriță de la Hollywood.

Când Anna intră în magazinul lui Will, viața lor se intersectează în mod neașteptat, iar o poveste de dragoste complicată și plină de umor începe să se desfășoare.

Pe măsură ce devin apropiați, cei doi protagoniști navighează prin lumea lor diferită și încearcă să depășească obstacolele care îi separă.

Întrebările despre celebritate, identitate și fericire sunt explorate într-un mod delicat și captivant, în timp ce cei doi protagoniști se luptă să își găsească calea către un final fericit.

Vezi și 10 filme cu Sandra Bullock pe care trebuie să le vezi. Pe multe dintre ele sigur le-ai uitat

Steel Magnolias (1989)

„Steel Magnolias” este un film dramatic care urmărește viața și prieteniile unei mici comunități din Louisiana. Lansat în 1989 și regizat de Herbert Ross, acest film este o adaptare a unei piese de teatru de succes și este apreciat pentru interpretările sale puternice și emoționante.

Povestea lui „Steel Magnolias” se concentrează în principal pe prietenia dintre șase femei dintr-un mic oraș din Louisiana și modul în care își sprijină reciproc prin bucurii și tristețe.

De la experiențele lor de viață la momentele de criză, aceste femei puternice și pline de viață se încurajează și se susțin una pe cealaltă cu afecțiune și umor.

Filmul explorează în special povestea lui Shelby Eatenton-Latcherie (interpretată de Julia Roberts), o tânără diabetică care se căsătorește și încearcă să își îndeplinească visul de a deveni mamă, în ciuda riscurilor pentru sănătatea ei.

În timp ce Shelby și familia ei se confruntă cu provocările și incertitudinile vieții, prietenele ei rămân alături de ea, demonstrând forța și reziliența lor în fața adversităților.

My Best Friend’s Wedding (1997)

„My Best Friend’s Wedding” este o comedie romantică captivantă regizată de P.J. Hogan și lansată în anul 1997. Acest film a devenit unul dintre cele mai îndrăgite și cunoscute pelicule romantice ale anilor ’90.

Acțiunea se învârte în jurul lui Julianne „Jules” Potter (interpretată de Julia Roberts), o femeie puternică și independentă, care își dă seama că este încă îndrăgostită de fostul ei iubit, Michael O’Neal (interpretat de Dermot Mulroney), atunci când este invitată la nunta lui.

Decisă să recâștige iubirea lui Michael înainte ca el să se însoare cu altă femeie, Kimmy (interpretată de Cameron Diaz), Jules se lansează într-un plan îndrăzneț și amuzant pentru a-și atinge scopul.

Ocean’s Eleven (2001)

„Ocean’s Eleven” este un film de acțiune și suspans lansat în 2001, regizat de Steven Soderbergh și cu un ansamblu stelar de actori, printre care George Clooney, Brad Pitt, Matt Damon și Julia Roberts.

Filmul este un remake al clasicului din 1960 și urmărește o echipă de hoți care planifică și execută un jaf spectaculos la cazinourile din Las Vegas.

Acțiunea se învârte în jurul lui Danny Ocean (interpretat de George Clooney), un maestru al escrocheriilor, care își pune în minte să comită cel mai mare jaf din istorie: să fure milioane de dolari din trei dintre cele mai mari cazinouri din Las Vegas.

Pentru a-și pune planul în aplicare, Danny își formează o echipă selectă de profesioniști, inclusiv pe fostul său partener Rusty Ryan (interpretat de Brad Pitt) și hoțul de buzunare Linus Caldwell (interpretat de Matt Damon).

Pe măsură ce echipa își pune în aplicare planul complex și îndrăzneț, ei se confruntă cu numeroase obstacole și provocări, inclusiv supraveghere video, măsuri de securitate extrem de stricte și rivalități personale.

În timp ce jafurile lor elaborate se dezvoltă, Danny și echipa sa trebuie să își pună la încercare inteligența, ingeniozitatea și priceperea pentru a-și atinge obiectivele și a evita capturarea de către autorități.

Eat Pray Love (2010)

„Eat Pray Love” este o adaptare cinematografică a bestsellerului omonim scris de Elizabeth Gilbert și a fost lansat în 2010. Regizat de Ryan Murphy, acest film este o poveste emoționantă despre o femeie care își părăsește viața tradițională pentru a-și găsi propria cale către bucurie și împlinire.

Acțiunea urmărește călătoria lui Elizabeth „Liz” Gilbert (interpretată de Julia Roberts), o femeie care, simțindu-se prinsă într-o viață lipsită de sens și pasiune, hotărăște să plece într-o călătorie de autodescoperire în jurul lumii.

Liz își părăsește mariajul, cariera și confortul vieții sale convenționale pentru a căuta sensul vieții și fericirea în experiențe noi și provocatoare.

Călătoria ei o poartă prin trei destinații diferite: Italia, unde se dedică bucuriilor gastronomice și plăcerilor senzuale, India, unde explorează spiritualitatea și meditația într-un ashram și Indonezia, unde găsește echilibrul și iubirea într-o comunitate locală.

Pe parcursul călătoriei sale, protagonista învață să se accepte pe sine, să își ierte trecutul și să își găsească vocea interioară în căutarea unei vieți autentice și împlinite.

Vezi și 10 filme cu Meryl Streep pe care trebuie să le vezi. Una dintre cele mai bune actrițe ale tuturor timpurilor

Sleeping with the Enemy (1991)

„Sleeping with the Enemy” este un thriller psihologic lansat în 1991, regizat de Joseph Ruben și bazat pe romanul omonim scris de Nancy Price. Filmul explorează teme precum abuzul domestic, identitatea și supraviețuirea în fața pericolelor.

Povestea se concentrează pe Laura Burney (interpretată de Julia Roberts), o femeie care trăiește un mariaj aparent perfect cu soțul ei, Martin (interpretat de Patrick Bergin).

Cu toate acestea, în spatele aparențelor idilice, Laura suferă de abuz fizic și emoțional din partea soțului ei controlator și posesiv.

Hotărâtă să scape de infernul vieții alături de Martin, Laura fuge și își finge moartea, încercând să își înceapă o nouă viață sub o identitate nouă.

În timp ce încearcă să își reconstruiască viața și să se elibereze de umbra trecutului, Laura trebuie să lupte pentru libertatea și siguranța ei împotriva unui adversar periculos și obsedat.

Runaway Bride (1999)

În „Runaway Bride”, Julia Roberts și Richard Gere se reunesc într-o altă comedie romantică plină de farmec și umor, regizată de Garry Marshall.

Roberts joacă rolul unei femei care este cunoscută pentru faptul că a fugit de la altar de mai multe ori, iar Gere este un reporter determinat să afle adevărul despre ea. Chimia lor pe ecran și dialogurile amuzante fac acest film unul distractiv și plin de inimă.

Pelicula explorează teme precum relațiile, identitatea și căutarea adevăratei iubiri, aducând în prim-plan o poveste amuzantă și plină de inimă.

Maggie Carpenter (interpretată de Julia Roberts) este renumită în micul oraș din Maryland drept „mireasa pe fugă”. De-a lungul anilor, Maggie și-a câștigat această reputație, după ce și-a abandonat toți logodnicii în fața altarului, lăsându-i confuzi și îngroziți.

Când un reporter de la un ziar local, Ike Graham (interpretat de Richard Gere), aude povestea sa, el decide să scrie un articol despre ea.

Însă pe măsură ce începe să o investigheze și să o cunoască pe Maggie, Ike descoperă că există mult mai mult decât aparențele exterioare și că adevărata poveste a „miresei fugite” este mult mai complexă decât pare.

Mona Lisa Smile (2003)

„Mona Lisa Smile” este un film dramatic lansat în 2003, regizat de Mike Newell și avându-i în rolurile principale pe Julia Roberts, Kirsten Dunst, Julia Stiles și Maggie Gyllenhaal. Această poveste captivantă explorează lupta pentru independență și autonomie într-o societate conservatoare și patriarhală.

Acțiunea are loc în anii 1950, când Katherine Watson (interpretată de Julia Roberts), o profesoară progresistă și independentă, este angajată să predea istoria artelor la Wellesley College, o prestigioasă instituție de învățământ pentru femei din Massachusetts.

Protagonista își propune să încurajeze și să inspire tinerele sale studențe să își urmeze propriile aspirații și să își descopere adevăratele lor potențiale, în ciuda constrângerilor sociale și culturale din acea epocă.

Pe măsură ce Katherine începe să își împărtășească ideile liberale și progresiste cu elevele sale, ea se confruntă cu rezistența și opoziția din partea colegilor și administrației conservatoare a colegiului.

Însă determinată să își continue misiunea de a le inspira pe tinerele femei să își găsească vocea și să își urmeze visele, Katherine se angajează într-o luptă îndrăzneață și plină de pasiune pentru schimbare și emancipare.