Un om de afaceri din Caraș-Severin oferă o recompensă în valoare de 10.000 de lei pentru persoana care este dispusă să doneze plasmă pentru un pacient cu Covid-19. Din păcate, este vorba despre un bărbat care se află în stare gravă.
Romeo Dunca, candidat din partea PNL pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Caraș-Severin, a anunțat că oferă o recompensă în valoare de 10.000 de lei pentru persoana care este dispusă să doneze plasmă unui pacient infectat cu coronavirus aflat în stare gravă.
Este vorba despre un bărbat internat la ATI care are nevoie de orice ajutor. Acesta este avocat din Baroul Mehedinți, tată al unui elev de la Liceul „Nikolau Lenau” din Timișoara, fost vicepreședinte al Curții de Apel Timișoara. În acest moment, la Terapia Intensivă a Spitalului de Boli Infecțioase din orașul precizat anterior sunt 13 pacienți internați. Recompensa a fost răspunsul la mesajul unui asistent universitar la UMFT Victor Babeș la mesajul despre starea critică în care se află avocatul.
„Dragi prieteni, viata acestui domn ( fiul sau este prieten cu fiul meu) depinde de gasirea rapida a plasmei unui bolnav Covid-19!!!! Va rog distribuiti masiv… in speranta gasirii unui om compatibil!!!! Multumesc!”, a scris aceasta pe Facebook.
„Trebuie să îl ajutăm”
”Tatăl unui elev de clasa a X-a/ Lenau este în spital şi are nevoie de plasma covalescentă…Trebuie să îl ajutăm pe Cătălin Şerban, tatăl lui Vlad. Rugaţi persoanele cunoscute, vindecate de Covid, să doneze plasma la Centrul de Transfuzie Timişoara”, este mesajul distribuit pe Facebook de omul de afaceri Romeo Dunca, scrie News.ro. Acesta a decis să se implice în salvarea bărbatului şi a anunţat tot pe reţeaua de socializare: ”Ofer 10.000 RON primă pentru cel care donează plasmă în acest caz”.
– semnarea consimţământului informat pentru intrarea în procedura de selecţie în vederea donării de plasmă prin plasmafereză şi/sau sânge total şi pentru transmiterea codificată a datelor privind donarea în baza de date naţională şi europeană;
-prezentarea documentelor care să ateste istoricul de infectie cu SARS-CoV-2, respectiv încetarea riscului de transmitere a bolii.
-încadrarea în toate criteriile standard pentru donarea de sânge total sau plasmă, conform legislaţiei naţionale;
-intervalul între 2 donări de plasmă succesive este de cel puțin 14 zile.