1 Mai 2020. Rețeta de mici a lui Cătălin Scărlătescu. Așa îți ies micii perfecți
În mini-vacanța de 1 Mai, majoritatea românilor optează pentru mici, o mâncare cu tradiție în cultura noastră. Așadar, Ziua Muncii, cea care prin exceleță se sărbătorește la iarbă verde (din păcate nu și anul acesta), vine cu grătarul încins alături. În cele ce urmează, îți propunem o rețetă să te lingi pe degete.
Rețeta de mici a lui Chef Scărlătescu
Ca în fiecare an, mititeii sunt regii petrecerii, chiar dacă aceasta are loc în izolare astăzi. Chef Scărlătescu a descoperit cum trebuie să condimentăm micii, astfel încăt să iasă perfecți, și a dorit să împartă rețeta (care nu e chiar autohtonă) cu noi.
Din dorința de a demonstra tuturor că bucătăria românească este mult mai flexibilă decât ne-am închipuit (și care, cu un stop de imaginație, se poate ridica la pretențiile celor mai mofturoși în ale mâncării), Cătălin Scărlătescu intenționează să „internaționalizeze“ această rețetă.
Așadar, pentru a obține micii perfecți, ține-ți cont de sfatul lui Chef Scărlătescu și nu veți da greș:
„M-am gândit că sunt destui români care au o obsesie: nu mănâncă carne de porc. Așa că am ales carnea de oaie și vacă. Rețeta asta este semi-turcească. E luată așa cumva și de la turci și de la români, că și românii mănâncă picant. Ce vă rog eu să faceți: în primă fază nu băgați muștar în ei, mâncați-i așa cum sunt. Îi punem pe grătar și din momentul în care i-am întors prima dată, îi întoarcem mereu“, a declarat marele bucătar.
Micii, o mâncare cu tradiție de 1 Mai. Povestea mititeilor
Acest preparat cu tradiție în cultura românească a apărut la începutul secolului trecut, timp în care rețeta originală a fost revendicată de numeroși bucătari. Până la urmă, nu contează cine este inventatorul, important este să nu uitați de pâinea proaspătă și de muștar.
Unii spun că povestea micilor a luat ființă în Centrul Vechi, pe strada Covaci, numărul trei, unde, cu ceva timp în urmă, se afla restaurantul lui Iordache Ionescu.
„Într-o seară când cârciuma era foarte aglomerată, au rămas fără mațe pentru cârnați, au adăugat niște ingrediente și i-au pus pe grătar. Așa s-au inventat micii. Veneau aici Caragiale, Hașdeu…“, povestea un reprezentant al restaurantului.