1.000 de lei de la stat. Cine sunt românii care pot beneficia de acești bani

1.000 de lei de la stat. Cine sunt românii care pot beneficia de acești bani
Marcel Boloș anunță 1.000 de lei de la stat! S-au emis peste 1,5 milioane de carduri sociale

Marcel Boloș anunță 1.000 de lei de la stat! Odată cu începerea lunii iulie, Ministerul de Finanțe anunța emiterea cardurilor pentru voucherele de 50 de euro (250 de lei). Conform Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene, începea emiterea și distribuirea celor peste 2,5 milioane de vouchere sociale. Astăzi, ministrul Marcel Boloș a făcut un prim bilanț, anunțând emiterea a peste 1,5 milioane de carduri sociale. Restul, până la 2,5, se vor emite în perioada următoare. Tot astăzi, Boloș a mai specificat și sumele, și anume 1.000 de lei, acordați de statul român, spunând și cine sunt românii care pot beneficia de acești bani.

Marcel Boloș anunță 1.000 de lei de la stat! S-au emis peste 1,5 milioane de carduri sociale

Încă de la începutul anului, cele trei ministere, Finanțe, Muncă și Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, anunțau acst proiect de măsuri sociale pentru o anume categorie socială. După ce propunerea de proiect a ajuns pe masa premierului, era anunțată aprobarea acestuia, precum sumele și data de la care demarau aceste măsuri sociale.

Conform OUG, categoriile sociale, beneficiare ale acestor carduri sociale, sunt cei cu pensii sub 1.500 de lei. Programul a fost demarat, cu o mică întârziere, pe 1 iulie a.c. Astăzi, într-o posare pe rețelele de socializare, Marcel Boloș a făcut un prim bilanț:

„Dovedim de la o săptămână la alta că atunci când ai o echipă în care toți împărtășiți aceeași viziune, rezultatele nu se lasă așteptate.  Când scopul este să sprijini peste 2,5 milioane de oameni care au nevoie de ajutor. Și au nevoie acum, motivația devine ceva firesc.

Am reușit să emitem deja peste 1,5 milioane de carduri pe care sunt încărcate voucherele sociale în valoare de 250 de lei. Le acordăm o dată la două luni, până la finalul anului, prin programul Sprijin pentru România. Iar pentru săptămâna viitoare ținta este să depășim pragul de 2 milioane de carduri.”, a scris Marcel Boloș astăzi.

„Facem progrese importante de la săptămână la săptămână”

Sumee alocate, conform ministrului, vine de la bugetul de stat, și vor fi distribuite, conform unor liste pe județe, deja publicate. În aceeași postare, oficialul a menționat și cele trei etape ale mecanismul de distribuire a cardurilor. Tot pe Facebook a publicat și listele pe județe.

Mecanismul de distribuire pentru cardurile sociale

 1. producția cardurilor de către unitățile emitente (imprimarea datelor beneficiarilor și inserarea CIP-ului),
 2. împlicuirea și distribuirea la nivel național de către Poșta Română,
 3. încărcarea valorică a cardurilor pe măsură ce acestea intră în posesia beneficiarilor.

Marcel Boloș a mai menționat faptul că „împlicuirea și livrarea cardurilor se realizează de către angajații Poștei Române.”

Lista pe județe, prvind distribuția cardurilor sociale

 • Zona Nord-Vest, care cuprinde județele Bihor, Bistrița-Năsăud, Cluj, Maramureș, Satu Mare și Sălaj, însumează un total de 327.855 de beneficiari.
 • Zona Centru, care cuprinde județele Alba, Brașov, Covasna, Harghita, Mureș și Sibiu, însumează un total de 267.845 de beneficiari.
 • Zona Sud-Est, care cuprinde județele Brăila, Buzău, Constanța, Galați, Tulcea și Vrancea, însumează un total de 352.527 de beneficiari.
 • Zona Nord-Est, care cuprinde județele Bacău, Botoșani, Iași, Neamț, Suceava și Vaslui, însumează un total de 486.321 de beneficiari.
 • Zona Sud, care cuprinde județele Argeș, Călărași, Dâmbovița, Giurgiu, Ialomița, Prahova și Teleorman, însumează un total de 412.891 de beneficiari.
 • Zona București, care cuprinde București și Ilfov, însumează un total de 180.564 de beneficiari.
 • Zona Sud-Vest, care cuprinde județele Dolj, Gorj, Mehedinți, Olt și Vâlcea, însumează un total de 306.924 de beneficiari.
 • Zona Vest, care cuprinde județele Arad, Călărași, Hunedoara și Timiș, însumează un total de 204.791 de beneficiari.
Urmăriți Playtech.ro și pe