Samsung Galaxy Note 10: preț, specificații, când se lansează

Samsung Galaxy Note 10 va fi lansat la timp pentru cumpărăturile de iarnă. Dar ce mai poate aduce Samsung special într-un telefon deja foarte bun?

Data lansării Samsung Galaxy Note 10 se apropie cu pași repezi. Seria Note a fost una excelentă pentru companie și una în care am văzut inovațiile pregătite de producător. Totodată, e seria care a familiarizat lumea cu telefoanele mari. Nu totul a mers perfect, nimeni nu poate uita explozivul Note 7. Totuși, Samsung a revenit onorabil cu Note 8 și Note 9, iar presiunea e mare pentru noul model.

Samsung Galaxy Note 10. Când se lansează

Seria Note e introdusă înainte de toamnă. Samsung Galaxy Note 10, conform informațiilor neoficiale, va respecta tradiția. Note 10 este programat să fie lansat cândva în a treia săptămână din august. Această informație a fost dezvăluită de Evan Blass, un insider care a pus mâna pe un document de la departamentul de marketing al operatorului telecom Verizon.

Inițial, se speculase că Samsung Galaxy Note 10 va fi lansat pe 10 august. Deocamdată, coreenii nu au anunțat o dată oficială pentru acest telefon.

Câte versiuni de Note pregătește Samsung

Samsung Galaxy S10 este disponibil în patru variante: S10, S10 Plus, S10e și S10 5G. Același trend pare să continue și pentru gama de telefoane Note. Așadar, compania coreeană va veni cu o versiune standard, una mai mică, care primește același „e” în denumire, și, mai mult ca sigur, și o versiune Note 10 5G. Încă nu este clar dacă va mai exista o a patra versiune de tipul Pro.

Samsung a umblat puțin la designul telefonului. Galaxy Note 10, dacă este să ne luăm după imaginile apărute pe internet, va fi o combinație dintre Samsung Galaxy S10 și Huawei P30 Pro. Samsung nu renunță la display-ul perforat de la S10, însă, de data aceasta, mută gaura din lateralul ecranului în mijlocul display-ului, în partea de sus. Pe spate, aranjamentul camerelor nu va mai fi pe orizontală, ci pe verticală, la fel ca pe P30 Pro.

Marginile ecranului rotunjite rămân. La fel și stylusul care ar primi o serie de funcții noi.

Ce specificații va avea noul telefon Samsung

Este de așteptat ca toate modelele Samsung Galaxy Note 10 să aibă același procesor, Snapdragon 855 sau Exynos 9820 (în funcție de regiunea unde este vândut telefonul), vom avea modele cu 6 și 8 GB RAM (poate chiar și o variantă cu 12 GB), iar spațiul de stocare va ajunge până la 512 GB și va folosi tehnologia UFS 3.0 (cea mai rapidă de până acum, ce este implementată deocamdată doar pe OnePlus 7 Pro).

Samsung Galaxy Note 10e va avea un ecran de 6,28 inci, o baterie de 3.400 mAh și cu o cameră mai puțin decât modelul standard. Note 10 ar avea un display cu o diagonală de 6,75 de inci, iar acumulatorul ar fi de peste 4000 mAh. Vestea bună este că telefonul Samsung s-ar putea încărca extrem de repede la 45 de wați.

Sistemul foto de pe Note 10 va cuprinde un senzor principal, ce a fost folosit pe S10, alături de o cameră telefoto (probabil cu zoom optic 2-3x) și alături de o cameră ultrawide. În plus, sistemul foto ar avea un bliț, un senzor de tip ToF și un senzor de lumină puternică numit „flood illuminator”.

Din păcate, se pare că Samsung renunță la mufa de căști pentru această serie de telefoane.  Chiar se gândea să renunțe la butoane fizice pentru Note 10.

Cât o să coste noile telefoane Samsung

Smartphone-ul Samsung Galaxy Note 10 ar ajunge în magazine la un preț de circa 1.100 – 1.200 de dolari. Da, va fi mai scump cu circa 100 de dolari față de modelul precedent.

Desigur, e posibil ca producătorul să pregătească unele funcționalități noi care să justifice această creștere de preț. Acest preț ar fi valabil pentru versiunea standard. Este posibil ca versiunea Note 10e să fie mai ieftină, iar modelul cu 5G să coste chiar mai mult.