Sfaturi care te ajută să nu iei țeapă de Black Friday

Black Friday 2017 bate la ușă și are deja o dată fixată. Retailerii pregătesc cataloagele cu prețuri reduse și tu ar trebui să te pui la punct cu informații importante.

Black Friday este una dintre „sărbătorile” preferate ale românilor, care aruncă bani în stânga și în dreapta, pe produse mai mult sau mai utile. În România, Black Friday a ajuns datorită celor de la eMAG, care, în 2011, a organizat primul eveniment destinat cumpărăturilor alături de Flanco și alte câteva magazine din România.

Deși evenimentul vine la pachet cu surprize plăcute, în ceea ce privește prețul multor produse pe care nu ți le permiți în restul anului, dar mai ales cu cele neplăcute. Din experiența anilor trecuți, există câteva trucuri care te ajută să fii mai pregătit.

Când e Black Friday în România și la eMAG

Dacă în SUA data este relativ fixă – ultima săptămână din noiembrie, România a personalizat puțin Black Friday. eMAG, cel mai mare retailer online din România, a stabilit deja data la care se dă starul cumpărăturilor: 17 noimbrie. Totul va ține o singură zi, însă mai sunt alți retaileri nu au stabilit încă dată la care încep și la care termină sesiunea de cumpărături. Astfel, din anii trecuți, se știe că unele magazine au avut reduceri ca de Black Friday un weekend sau chiar săptămâni întregi. evoMAG, de exemplu, a anunțat reduceri în trei runde.

Vor fi aproape toate categoriile de produse din comerțul online la preț mai mic de Black Friday, așa că tentația va fi imensă să arunci bani pe orice. Tocmai de aceea ți-am și pregătit un ghid pe care îl poți consulta aici ca să nu cazi în extreme și să te trezești de Crăciun fără bani. ElectroIT va fi, și în 2017, cel mai tare sector pentru comerț online, așa că poate fi o ocazie bună să-ți iei un telefon nou sau un TV 4K pentru tot conținutul bun de pe Netflix.