04 feb. 2025 | 10:16

Preparatul tradiţional românesc care i-a cucerit pe străini. Îl cer la orice restaurant, mai ales că preţul nu este deloc mare

Știri social
Preparatul tradiţional românesc care i-a cucerit pe străini. Îl cer la orice restaurant, mai ales că preţul nu este deloc mare
Deliciosul preparat romanesc care a castigat inimile strainilor

George și Lucy, un cuplu britanic pasionat de călătorii, au descoperit recent farmecul Bucureștiului și al mâncărurilor tradiționale românești. După ce au explorat zeci de colțuri ale lumii, cei doi tineri au ajuns în capitala României pentru prima dată, iar ceea ce au găsit aici le-a depășit așteptările. Impresionați de atmosfera vibrantă a orașului și de ospitalitatea locală, au fost totuși încântați de un preparat simplu, dar extrem de gustos, care le-a rămas în minte și pe care îl recomandă tuturor călătorilor: salata de vinete cu ceapă.

Bucureștiul, o destinație plină de gusturi

George și Lucy, originari din Brighton, au documentat fiecare pas al călătoriei lor pe canalul lor de YouTube, The Juicy Vlog, care are peste 581.000 de abonați.

Deși au vizitat zeci de țări și sute de orașe, Bucureștiul i-a impresionat într-un mod aparte. După ce au închiriat un apartament pe Calea Victoriei și au petrecut câteva zile explorând orașul, au dorit să guste din tradițiile culinare locale.

Așa au ajuns la un restaurant din centrul Capitalei, unde au încercat o salată de vinete cu ceapă, un preparat clasic românesc, ce le-a cucerit papilele gustative.

Un preparat simplu, dar incredibil de gustos

Salata de vinete cu ceapă este un preparat foarte ușor de făcut, dar cu o savoare deosebită, ce reflectă tradițiile culinare ale țării noastre. George și Lucy au fost impresionați de cât de ușor se poate pregăti acest fel de mâncare și cât de accesibil este prețul acestuia.

Cei doi tineri au fost uimiți de cât de simplu este, dar în același timp extrem de gustos. Prețul a fost și el foarte mic, sub 20 de lei, iar acest lucru este un alt motiv pentru care au devenit fani ai acestui preparat.

Citește și O româncă i-a cucerit pe japonezi cu sarmale, mici și fasole cu ciolan. Restaurantul la care se înghesuie toți asiaticii!

Cum se face salata de vinete cu ceapă: o rețetă ușoară

Pentru cei care doresc să încerce acasă această delicioasă salată, iată o rețetă simplă:

Ingrediente:

  • 2 vinete mari
  • 1 ceapă mare
  • 2 linguri de ulei de măsline
  • 1 lingură de oțet
  • Sare și piper după gust
  • 1 cățel de usturoi (opțional)

Mod de preparare:

1. Coaceți vinetele pe grătar sau în cuptor până când sunt moi și coaja este ușor arsă. După ce s-au răcit, curățați-le de coajă și tocați-le mărunt.

2. Tocați fin ceapa și, dacă doriți, cățelul de usturoi. Adăugați-le în vinetele tocate.

3. Puneți uleiul de măsline și oțetul, amestecați bine, și asezonați cu sare și piper după gust.

4. Lăsați salata să se odihnească aproximativ 30 de minute pentru a se amesteca aromele.

Această salată poate fi servită ca aperitiv sau alături de diverse feluri de mâncare tradiționale. George și Lucy au fost încântați nu doar de gustul autentic al preparatului, dar și de prețul accesibil, făcându-l o alegere populară în orice restaurant din București.

Așadar, salata de vinete cu ceapă este un preparat emblematic pentru cultura culinară românească, iar vizitatorii din întreaga lume, precum George și Lucy, nu pot decât să o aprecieze.

Citește și Cele mai bune și mai proaste mâncăruri românești: topul care s-ar putea să te dezamăgească, dacă îți place mâncarea „ca la bunica”!