Colţul de Rai descoperit de Dan Negru în România. Este cunoscut de prea puţini români, însă e un loc istoric: „Îţi găseşti inima”
Într-un videoclip recent publicat pe pagina sa de Facebook, Dan Negru împărtășește cu urmăritorii săi o experiență personală profundă, descriind un loc special care l-a impresionat puternic prin frumusețea și originalitatea sa.
Colţul de Rai descoperit de Dan Negru în România
Dan Negru umblă țara-n lung și-n lat și de fiecare dată când găsește câte un loc pitoresc, îl prezintă și prietenilor săi virtuali. Ei bine, recent, omul de televiziune a ajuns într-un loc unde timpul parcă s-a oprit. Acest loc din țara noastră l-a făcut pe prezentator să spună să-l descrie așa: „Am găsit locul unde-ți pierzi mintea și-ți găsești inima”.
Videoclipul a fost publicat sâmbătă și în scurt timp a atras atenția publicului, care l-a răsplătit pe jurnalist cu sute de like-uri. Imaginile sunt uluitoare și cu siguranță sunt mult mai frumoase în realitate. Dan Negru vorbește despre un loc special, din inima județului Harghita.
Aer curat, pământ sănătos și ape limpezi
Bilbor, aflat la granița dintre Ardeal și Bucovina, reprezintă un adevărat colț de rai, unde natura pare neatinsă de timp. Pajiști nesfârșite, turme de oi răsfirate pe dealuri, căpițe de fân pitorești și izvoarele cu apă minerală creează un peisaj care îți taie respirația. Aici, timpul curge lent, la fel ca apele pure ce izvorăsc din adâncurile munților Călimani.
Aerul curat și traseele turistice spectaculoase atrag vizitatorii dornici să evadeze din agitația orașelor. După o plimbare revigorantă, oaspeții sunt întâmpinați de localnici cu mese îmbelșugate, pregătite după rețete tradiționale. Întreaga zonă păstrează rânduielile vechi, respectând generozitatea naturii, iar ospitalitatea gazdelor transformă fiecare vizită într-o experiență memorabilă. Toate acestea l-au cucerit pe loc pe Dan Negru.
”În partea asta de lume, aerul a rămas curat, pământul sîănătos și apele minerale limpezi. Sunt în Bilbor, locul cu cel mai curat aer din țară. Apele minerale de aici au norocul că sunt filtrate natural, prin roci vulcanice. Mai mult de jumătate din apele minerale ale Europei sunt la noi. 25 de ani poate susține România cu apă minerală întreaga Europă. Aer curat, pământ sănătos, ape limpezi”, spune realizatorul de emisiuni, descriind localitatea Bilbor.
Prețuri de cazare în Bilbor
Pentru cei care doresc să descopere autenticitatea locului, trebuie să știe că punctul gastronomic local oferă preparate tradiționale gătite cu ingrediente proaspete, culese din gospodării. Tocănița de hribi, preparată la ceaun pe foc de lemne, este una dintre specialitățile care impresionează orice gurmand. Pe lângă bucate savuroase, vizitatorii sunt răsfățați cu licori tradiționale, de la palincă și vișinată până la socată răcoritoare.
Mulți dintre turiști se declară cuceriți nu doar de frumusețea locului, ci și de primirea caldă a localnicilor. Cei care își doresc o vacanță liniștită, departe de zgomotul urban, găsesc aici cazare la prețuri accesibile, în pensiuni primitoare sau cabane pitorești. O noapte de cazare începe de la 60 de lei, în timp ce pentru un weekend întreg într-o cabană confortabilă prețurile pornesc de la 750 de lei.
Deși stațiunea Bilbor se mândrește cu statutul de destinație balneară, doar 17 dintre numeroasele sale izvoare minerale sunt accesibile turiștilor. Situată la 1.100 de metri altitudine, zona oferă și posibilitatea unor excursii de neuitat în Parcul Național Călimani. Aici, cu puțin noroc, vizitatorii pot surprinde dansul spectaculos al cocoșului de munte, un adevărat ritual al naturii.