29 mai 2023 | 06:30

Se întâmplă cu pensiile românilor în luna iunie, este oficial: anunțul așteptat de milioane de români

ACTUALITATE
Se întâmplă cu pensiile românilor în luna iunie, este oficial: anunțul așteptat de milioane de români

Luna iunie vine la pachet cu o serie de zile libere pentru angajații din România și, mai ales pentru bugetari. Această situație va face probleme pensionarilor care așteaptă pensia la ușă începând cu primele zile ale lunii, cum se întâmplă de fiecare dată.

Ziua de 1 iunie este liberă de la stat, la fel și prima zi de Rusalii, 4 iunie. În același timp, bugetarii se bucură de o minivacanță în toată regula pentru că vor avea zi liberă și vineri, 2 iunie. În teorie, acea zi ar trebui recuperată la un moment dat, dar acest detaliu contează mai puțin. Relevant este că pensiile multor români au mari șanse să vină cu întârziere în iunie, după cum a atras atenția președintele Casei Naționale de Pensii Publice.

Ce se întâmplă cu pensiile românilor

„Noi avem o convenție încheiată cu Compania Națională Poșta Română unde avem niște termene foarte clare atât privind plata sumelor necesare pentru achitarea pensiilor către Compania Națională de Poștă, cât și achitarea acestor pensii către beneficiarii noștri, pensionari.

După cum bine știți începând cu prima zi a fiecărei luni, noi începem deja să achităm pensiile către pensionari. Într-adevăr este o situație excepțională generată de aceste zile.

Am luat legătura cu Directorul General al Companiei Naționale Poșta Română, Valentin Ștefan și mi-a garantat că pe data de 2 iunie, factorii poștali lucrează, astfel prima zi de achitare a pensiilor este de 2 iunie și după aceea, intrăm de pe 6 iunie, începem în calendarul normal prevăzut de convenția încheiată, de achitare a pensiilor”, a declarat în weekend Daniel Baciu, într-o intervenție la Antena 3 CNN.

Cei mai avantajați vor fi pensionarii cu pensii primite în cont, pe card. Ei se pare că nu vor avea niciodată parte de întârzieri. „Aceste pensii achitate la cont se fac foarte repede, practic se fac pe cale electronică și aici nu avem absolut nici o întârziere. Într-o singură zi se achită toate pensiile pentru beneficiarii care au optat pentru această modalitate de plată”, a adăugat șeful CNPP.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele