05 feb. 2023 | 07:54

Primul lanț de magazine care nu mai acceptă plata cu numerar. Nici măcar o pâine nu mai poți cumpăra acum în aceste supermarketuri din Germania

CHESTII
Primul lanț de magazine care nu mai acceptă plata cu numerar. Nici măcar o pâine nu mai poți cumpăra acum în aceste supermarketuri din Germania

Unul dintre cele mai mari lanțuri de magazine din Germania a făcut anunțul potrivit căruia nu mai acceptă plata cu numerar. Oamenii nu mai pot cumpăra absolut nimic cu vechea metodă de plată, putând face cumpărăturile doar cu cardul.

Cunoscutul lanț de magazine Gravis din Germania, fiind o comerciant care pune la vânzare produse Apple a anunțat că bancnotele și monedele nu mai sunt acceptate ca metodă de plată în niciunul dintre cele 40 de magazine ale sale de pe teritoriul țării.

Cumpărăturile pot fi achitate numai cu card de credit, card de debit sau aplicațiile Pay care pot fi utilizate cu ajutorul smartphone-urilor. Cele 40 de magazine au încetat acceptarea plăților efectuate cu numerar începând cu data de 16 ianuarie 2023.

„Deși numerarul scade în importanță , este încă a doua cea mai populară formă de plată. Pentru noi ca retaileri, versiunile „digitale” au și beneficii de servicii și asigurări. În cele din urmă, totuși, este important pentru noi să lăsăm la latitudinea clienților noștri să decidă cum doresc să plătească. Prin urmare, vom continua să oferim cât mai multe metode de plată posibil în viitor – inclusiv plăți în numerar”, a explicat purtătorul de cuvând al grupului Rewe din care face parte și Penny, Thomas Bonrath.

Magazinele care nu mai acceptă plata cu numerar

De celalaltă parte, deși a fost cunoscută o creștere a numărului de plăți efectuate cu mijloacele electronice, Netto, Kaufland, Edeka sau Aldi Nord au confirmat că în continuare vor accepta numerar. Totuși, Aldi Süd și DM nu au comentat în acest sens.

De asemenea, cei mai mari jucători de pe piața electronicelor au afirmat că numerarul joacă în continuare un rol foarte important în achizițiile clienților.

„Vrem să oferim clienților noștri cea mai bună experiență de plată posibilă. Plata în numerar este o metodă de plată simplă și flexibilă, care continuă să fie populară în magazinele noastre fizice.”, a declarat purtătoarea de cuvânt a MediaMarkt-Saturn.

Totodată, purtătorul de cuvând al consiliului de administrație al Euronics Germania, a afirmat că toate locațiile magazinului sunt sfătuite să „ofere o gamă largă de opțiuni de plată”, care include și numerarul. Pe de altă parte, membrii grupului sunt liberi să decidă metodele de plată în cadrul fiecărui magazin în parte.

Lanțurile de magazine Expert au adoptat aceeași libertate, astfel că fiecare departament poate lua decizia în ceea ce privește metodele de plată acceptate. Așa cum era de așteptat, în continuare, foarte mulți clienți preferă plățile cu numerar, astfel că în magazinele anterior menționate, această modalitate de plată nu va dispărea pera curând.