Este obligatoriu în toată România, cresc salariile pentru părinții angajați: ce este deducerea personală suplimentară, care este suma exactă în plus

Este obligatoriu în toată România, cresc salariile pentru părinții angajați: ce este deducerea personală suplimentară, care este suma exactă în plus

În ultimele săptămâni, au început să circule la televizor și online informații despre o deducere personală suplimentară pentru angajații care sunt părinții. Era vorba de aproximativ 100 de lei în plus. Din păcate, valoarea net este semnificativ mai mică decât aceea.

Din 2023, Codul Fiscal include o prevedere referitoare la o deducere personală din două componente, o deducere personală de bază și deducere personală suplimentară. Fiecare dintre ele se acordă după reguli proprii. Cea suplimentară, de exemplu, se acordă unuia dintre părinții angajați pentru un copil sau pentru fiecare copil care este înscris în sistemul de învățământ, în funcție de caz. Încă de la început, s-a știut că va fi vorba de o sumă de 100 de lei per copil școlarizat, dar nu s-a insistat pe brut sau net. Cei care au crezut că au dreptul la 100 de lei în plus la salariul net, au înțeles eronat modificarea Codului Fiscal. Suma reală este mult mai mică.

Codul Fiscal în 2023 vine cu bani în plus pentru părinți

Conform avocatnet.ro, deducerea personală, cu sau fără modificările aduse prin OG 16/2022 Codului fiscal, înseamnă că angajatul care îndeplinește anumite condiții prescrise în lege are de plătit mai puțin statului ca impozit și, în consecință, rămâne cu un net un pic mai mare la finele lunii. Dincolo de acest detaliu, de deducerea personală de bază pot beneficia, din acest, cei ce au un venit lunar brut de până la 2000 d elei peste nivelul salarial de bază minim brut pe țară din luna în care realizează veniturile. Cu alte cuvinte, discutăm doar cei care au salarii de până la 5000 de lei, indiferent dacă au sau nu copii minori.

Dincolo de particularitățile tehnice din spate, conform unui calcul simplu, în cazul unui angajat care are salariul brut de 3.200 de lei și doi copii în întreținere, netul său este de 1.976 de lei. Dacă angajatul are salariul brut de 3.200 de lei și niciun copil, netul său este de 1.926 de lei. Beneficiul anunțat cu surle și trâmbițe de către autoritățile române este de fapt de doar 50 de lei.