Blestemul tatălui și al fiului: tânărul actor este ucis cu 17 zile înainte de nuntă, în timpul filmărilor la pelicula care îi va defini cariera. Sfârșitul tragic al lui Brandon Lee

ACTUALITATE
Blestemul tatălui și al fiului: tânărul actor este ucis cu 17 zile înainte de nuntă, în timpul filmărilor la pelicula care îi va defini cariera. Sfârșitul tragic al lui Brandon Lee
01 feb. 2023 | 18:15

Actorul Alec Baldwin se confruntă, în acest moment, cu acuzații grave pentru uciderea involuntară prin împușcare a directorului de imagine al filmului Rust, Halyna Hutchins, eveniment care a avut loc în anul 2021.

Incidentul amintește de o altă tragedie care a avut loc tot pe platourile de filmare: împușcarea accidentală a actorului Brandon Lee, fiul lui Bruce Lee, în timpul filmărilor pentru The Crow (Corbul) cu aproape trei decenii în urmă.

Brandon Lee urma să se căsătorească, însă a fost ucis cu numai 17 zile înainte de eveniment.

blestemul-lui-brandon-lee-bruce-lee

Brandon Lee, în filmul The Crow (Corbul)

Moartea lui Brandon Lee vs. acuzațiile care i se aduc lui Alec Baldwin

Brandon Lee a fost fiul regretatului actor și luptător de arte marțiale Bruce Lee. Din nefericire, tânărul a murit după ce colegul său, actorul Michael Massee, a tras în el cu un pistol de recuzită în timpul filmărilor care au avut loc în data de 30 martie 1993, pe platourile de filmare din Wilmington, Carolina de Nord, Statele Unite ale Americii.

Deși revolverul în cauză era încărcat cu gloanțe oarbe, praful de pușcă din cartuș s-a aprins subit, ceea ce a făcut ca Massee să tragă fără să știe un fragment de glonț în direcția lui Lee, care mai târziu a murit în urma unei intervenții chirurgicale.

Deși Massee nu s-a confruntat cu acuzații penale la acea vreme, considerându-se că nu este vinovat pentru acest fapt, mama lui Brandon Lee a dat în judecată regizorii pentru o sumă mare de bani (nu se știe exact cât) și a câștigat, inevitabil, procesul.

Decenii mai târziu, un incident similar avea să se repete, în momentul în care Alec Baldwin trăgea cu un pistol Colt calibrul 45 în Halyna Hutchins, în timpul filmărilor pentru pelicula Rust. Ca rezultat, Baldwin, dar și un alt membru al echipei din spatele Rust vor fi acuzați penal pentru implicarea lor în moartea directorului de imagine menționat anterior.

„Există oameni de-a lungul istorie aici care au avut responsabilitatea directă pentru acea armă și au eșuat în a-și exercita această responsabilitate”, a spus procurorul de caz. „Un mod de a gândi acest lucru este, într-un anumit sens, că Alec Baldwin este cel mai puțin vinovat în ecuația de față”, s-a menționat, de asemenea.

Accidentul care a dus la moartea lui Lee a stimulat nevoia de protocoale mai puternice atunci când vorbim despre pistoalele care se folosesc ca recuzită pe platourile de filmare.

După moartea fratelui ei, Shannon Lee a declarat pentru agenția France-Presse, în 2021, că ar trebui să fie necesară o pregătire obligatorie privind siguranța armelor folosite pe platourile de filmare.

„Nu ar trebui să se întâmple din nou”, a adăugat Shannon Lee, pentru agenția citată anterior.

Totuși, acest accident nu numai că s-a repetat, însă a dus, inevitabil, la moartea altui om. Rămâne, desigur, de văzut, cum se va finaliza procesul și cine (dar și cum) va fi tras la răspundere pentru moartea lui Hutchins.

blestemul-lui-brandon-lee-bruce-lee

Brandon Lee, în filmul The Crow (Corbul)

Moartea lui Bruce Lee și „blestemul” familiei

Imediat după moartea lui Brandon Lee, în spațiul public a început să apară teoria potrivit căreia familia Lee ar fi fost blestemată.

În data de 20 iulie 1973, Bruce Lee, tatăl lui Brandon, avea să moară, la rândul său, prematur. La vremea respectivă, Brandon Lee avea opt ani, astfel că nu s-a putut bucura prea mult timp de prezența tatălui în viața sa.

Cauza oficială a morții a lui Bruce Lee a fost abcesul cerebral și, conform rapoartelor medicale, ar fi fost pricinuită de o reacție alergică pe care actorul ar fi avut-o la un medicament pentru migrene, deși unii au considerat circumstanțele morții sale destul de misterioase.

A murit în Hong Kong, cu șase zile înainte de lansarea filmului Enter the Dragon (Intrarea Dragonului).

Primul meu contact cu presa s-a întâmplă la vârsta de 11 ani, când ziarul călărășean Pământul mi-a oferit ocazia să public în rubrica destinată copiilor. Peste ani, ajungeam la Galați unde ... vezi toate articolele