Aproape 100 de replici după cutremurul din Gorj. Directorul INFP: „Seismul s-a simţit pe o arie mare”

de: Dumitrescu Andrei
15 02. 2023

Cutremurul de marți din Gorj a avut 94 de replici, a anunțat, miercuri, directorul INFP, Constantin Ionescu, adăugând că seismul s-a simțit și în Serbia și Ungaria.

„Ieri, cutremurul de 5.7 a fost urmat de 94 de replici până în prezent”, a anunţat directorul Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului, Constantin Ionescu.

Șeful INSP a precizat că seismul a avut 6-7 grade, iar în unele localități intensitatea a depășit și 7.

„Seismul s-a simţit pe o arie mare, până în Serbia, Ungaria, Cluj, zona de nord a României”, a completat Constantin Ionescu.

DSU: Cutremurul a afectat 22 de localități din cinci județe

Departamentul pentru Situații de Urgență (DSU) a anunțat miercuri că efectele cutremurului din Gorj au fost înregistrate în 22 de localități din cinci județe – Gorj, Dolj, Hunedoara, Mehedinți și Vâlcea.

„Cea mai mare parte a problemelor medicale semnalate au vizat atacuri de panică în rândul a nouă persoane, patru persoane din judeţul Gorj au prezentat traumatisme provocate de diverse elemente de construcţie, fiind transportate la spital, iar o persoană a rămas blocată în lift, într-un bloc din municipiul Târgu Jiu şi a fost extrasă de echipajele de intervenţie”, potrivit Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU).

Reprezentanții DSU au anunțat că au fost semnalate avarii la zeci de case, blocuri și biserici.

„În judeţul Gorj, în municipiul Târgu Jiu au fost semnalate avarii reprezentate de fisuri în pereţi, desprinderi ale unor elemente de construcţie la 48 imobile, din care 20 case de locuit, 15 blocuri, două biserici, un spaţiu comercial, trei obiective economice, şapte sedii de instituţii prezintă fisuri, crăpături, tencuială căzută şi elemente de construcţie căzute sau în pericol să cadă”, arată sursa citată.