31 mart. 2023 | 19:36

Anunțul Digi RCS-RDS, toți abonații trebuie să știe câți bani decartează gigantul de telecomunicații în buzunarele statului român

ACTUALITATE
Anunțul Digi RCS-RDS, toți abonații trebuie să știe câți bani decartează gigantul de telecomunicații în buzunarele statului român

În primul trimestru al anului 2023 (perioada ianuarie- martie), grupul DIGI a virat 255 de milioane de lei către bugetul de stat, suma reprezentând taxele și impozitele operațiunilor companiei de telecomunicații RCS & RDS și ale tuturor entităților operatorului.

Grupul DIGI, contribuții uriașe la bugetul de stat

Anul trecut, gigantul a avut o contribuție la bugetul de stat de peste 955 de milioane de lei! Compania DIGI pune în practică o viziune de business bazată pe investiții durabile și tehnologii avansate, cu scopul de a satisface nevoile tot mai variate ale clienților săi.

Operatorul aduce pe piața autohtonă servicii de telecomunicații fixe și mobile de cea mai bună calitate, la prețuri avantajoase, de care se bucură, de aproape 30 de ani, milioane de abonați.

Cum a apărut RCS-RDS

RCS&RDS reprezintă un operator de servicii de telecomunicații din România, înființat în anul 1994. Dacă nu știai, numele vine de la Romanian Cable Sistem (RCS) și Romanian Data System (RDS), care au fuzionat în 2005. Grupul s-a dezvoltat rapid pe piața autohtonă, după ce a cumpărat mai multe rețele de comunicații din țară.

Principalul acționar al său este o compania din Țările de Jos – Cable Communications Systems, iar majoritatea (94,15%) o are Zoltan Teszari. În cadrul firmei olandeze, el deţine circa 60% din acţiuni şi mai are ca parteneri două fonduri de investiţii Đ EPIC (Austria) şi Quadrant (SUA).

După succesul din zona telecom, afaceristul a intrat și pe piața media. Așa a lansat prima dată Digi Sport, apoi, la 1 martie 2012, televiziunea de știri Digi24. Ulterior, au apărut și alte publicații de presă în interiorul trustului, cum ar fi Digi FM și altele.

Mai trebuie precizat că Digi a fost primul care a adus pe piață un pachet triplu: telefonie, internet și televiziune prin același cablu.