30 nov. 2023 | 09:00

ANAF îți vinde o garsonieră de 34 metri pătrați în Brașov la preț de Dacia. De ce este o investiție bună

ACTUALITATE
ANAF îți vinde o garsonieră de 34 metri pătrați în Brașov la preț de Dacia. De ce este o investiție bună

La fiecare câteva zile, ANAF scoate la vânzare o serie stufoasă de proprietăți mobile și imobile. Deși cele mai multe dintre ele se vând la licitație și și valoarea de achiziție poate crește destul de mult, nu de puțin ori s-a întâmplat ca anumite bunuri să fie licitate de mai multe ori și să tot piardă din valoare.

De această dată este vorba de o garsonieră disponibilă pentru achiziție din Brașov, unul dintre orașele cu cea mai explozivă piață imobiliară din România. De cele mai multe ori, în orașul de la Poalele Tâmpei există apartamente sau garsoniere semnificativ mai scumpe decât în Capitală. Tocmai din acest motiv participarea la această licitație în particular s-ar putea să aibă potențial de afacere cu beneficii pe termen lung din urma investiții. Aproape că nici nu contează starea locuinței la această valoare de achiziție.

Citește și: ANAF le vinde la preț aproape de pomană: Fiat de la 5.800 de lei, Peugeot de la 7.800, Opel de la 11.250 de lei

ANAF și garsoniera de 34 de metri pătrați din Brașov

Licitația pentru apartamentul de 34 de metri pătrați din Brașov este programată să aibă loc pe 18 ianuarie 2024. Prețul de pornire este de 74.226 de lei fără TVA, aproximativ 15.000 de euro. Dacă nu este evident pentru cineva, aproape nicăieri în România nu poți cumpăra un imobil cu această sumă derizorie.

„Direcţia Generală Regională a Finanţelor Publice Braşov, prin intermediul Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice Braşov, Serviciul Colectare și Executare Silită Persoane Fizice, în temeiul prevederilor art.250 alin. (2) din Legea nr. 207/2015 privind Codul de procedura fiscală, cu modificările și completarile ulterioare, va facem cunoscut ca în ziua de 18 ianuarie 2024 , ora 11.00, in Brasov, Bd. Mihail Kogălniceanu, nr. 7, intrarea B, birou 102, se va vinde la prima licitație, următorul bun imobil:

Garsoniera – casa / vila, Suprafața utilă: 34 MP, inregistrat in cartea funciara nr. 105962-C1-U6, nr. CAD 105962-C1-U6, (POD nr.2), cotă actuală 1/3, cote parti comune teren 9 , stare uzura: folosit, semne particulare: nu se cunosc , situat in str. Dealul Cetăţii, nr.111, ap.6, Braşov”, se arată în anunţul postat pe Facebook de ANAF. Dacă nu cunoști neapărat străzile din Brașov, Dealul Cetății reprezintă o zonă foarte bună și liniștită.

Citește și: Cum faci bani din pârât vecinii, mai rău ca pe vremea Securității. Soluția ciudată pentru a aduce bani la buget, direct de la Guvern

Cum te înscrii la licitația ANAF, unde suni

Dacă te gândești serios să bagi bani într-o garsonieră la Poalele Tâmpei, merit să mai în vedere câteva aspecte comunicate de ANAF, inclusiv faptul că, pentru informații suplimentare, poți să suni la numărul de telefon 0772218478

În ceea ce privește sursa proprietății, aceste detalii sunt de asemenea făcute publice în aceeași postare pe pagina de Facebook a instituției.

„Preţ de evaluare 74.226 lei (exclusiv TVA). În conformitate cu prevederile titlului VII din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificările și completările ulterioare, operațiunea este scutita de plata TVA, grevate de următoarele sarcini reale și privilegii, dupa caz:

  • BEJ GRIGORE GEORGE CRISTIAN – 4247,2 lei, accesorii și cheltuieli de executare
  • BEJ DÂRSTAR A. CĂTĂLIN – 7683927,95 lei, accesorii și cheltuieli de executare.
La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele