31 mart. 2023 | 21:12

Aceasta este Dacia Duster 3, fotografiile spion dezvăluie că merită așteptarea. Când se va lansa noul model

AUTO
Aceasta este Dacia Duster 3, fotografiile spion dezvăluie că merită așteptarea. Când se va lansa noul model

La începutul acestei luni, divizia low-cost a Renault, Dacia, a anunțat planurile de a introduce generația a treia de Duster în 2024. Va fi un crossover complet nou prin trecerea la platforma CMF-B folosită de multe modele vândute de alianța Renault-Nissan-Mitsubishi. Urmând să fie fabricată la Mioveni (județul Argeș), mașina a fost acum surprinsă de paparazzi.

Cum arată Dacia Duster 3

Noul Duster 3 pare a fi mai mare decât modelul actual și se mândrește cu elemente de design din conceptul Bigster. Acesta din urmă va deveni primul din segmentul C al Dacia când va ieși pe piață în 2025, producția urmând să aibă loc în aceeași fabrică din România.

Vești excelente pentru fanii Dacia! Au apărut primele imagini spectaculoase cu viitorul Duster camuflat în timpul unor teste publice. Noua generație a SUV-ului de la Mioveni va fi lansată anul viitor.

sursa foto Motor 1

Noua Dacia Duster 3 – Sursa foto Motor 1

Noul model este spectaculos

Dacia Duster se pregătește să intre în cea de-a treia generație, dar noul model va fi produs în continuare la uzina Mioveni, alături de fratele său mai mare, Bigster, care își va face apariția în 2025 pe piață.

Noua Dacia Duster 3 este bazată pe platforma CMF-B a alianței Renault-Nissan-Mitsubishi, pe aceeași arhitectură fiind bazate alte modele ca Renault Captur, Renault Clio și Mitsubishi ASX.

sursa foto Motor 1

Noua Dacia Duster 3 – Sursa foto Motor 1

Mașina are frâne pe disc în partea din spate

Potrivit primelor fotografii spion Motor 1 din timpul testelor publice, noul model are un design foarte apropiat de cel văzut la conceptul Bigster, prezentat în 2021. De asemenea, viitorul Duster 3 pare a fi mai mare ca dimensiuni decât actuala generație, iar portierele din spate nu prezintă mânere, ceea ce îi oferă un aspect mai sportiv.

De asemenea, mașina beneficiază de frâne pe disc în partea din spate, o premieră pentru Dacia. Modelul surprins în poze a fost dotat cu jante de aliaj de 17 inch, iar în capacele oglinzilor sunt integrate și luminile de semnalizare.

Datorită trecerii la arhitectura CMF-B, Dacia va avea capacitatea de a vinde Duster-ul cu sisteme de propulsie hibride, inclusiv o configurație PHEV. Poate nu din prima zi, dar este planificat un hibrid complet. Versiunile mai ieftine vor rămâne cu tracțiune față. Noua generație de Dacia Duster 3 va fi prezentată oficial la finalul acestui an, înainte ca lansarea pe piață să aibă loc în 2024.

Noua Dacia Duster 3 – Sursa foto Motor 1

Vezi și: SUV-ul Dacia care nu ar fi trebuit să existe, surprins pe A1: Bigster sau Duster 3, în imagini “spion”