ULTIMA ORĂ

Zelenski a semnat legea: Persoanele care sprijină războiul dus de Rusia rămân fără averi și bunuri

Volodimir Zelenski anunță schimbări. Președintele Ucrainei a promulgat o lege cu privire la stabilirea unei procedurii de confiscare a bunurilor oamenilor care sprijină războiul dus de Rusia.

Președintele ucrainean schimbă foaie. Ce se întâmplă cu persoanle care sprijină războiul

„Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a semnat legea „Cu privire la modificarea anumitor legi ale Ucrainei privind creșterea eficienței sancțiunilor legate de bunurile persoanelor fizice”, adoptată de Rada Supremă la 12 mai 2022″, se arată în raportul biroului președintelui ucrainean, citat de TASS. „Procedura de identificare și confiscare a bunurilor persoanelor sancționate, într-un fel sau altul care sprijină agresiunea ocupanților împotriva Ucrainei, va permite alimentarea rapidă și eficientă a bugetului ucrainean în detrimentul dușmanilor”, a declarat Zelenski.

Prima versiune a legii a fost adoptată la finalul lunii aprilie de Rada Supremă. Atunci, liderul de la Kiev a retrimis-o parlamentarilor cu propunerile sale de reexaminare. După adoptarea documentului cu amendamente, președintele Ucrainei a semnat această lege.

Noile amendamente ale legii spun că ”identificarea bunurilor ucrainenilor care au căzut sub sancțiuni sub acuzația de susținere a războiului și de solicitare a instanței pentru confiscarea acestor bunuri va fi gestionată de organul executiv central autorizat”.

Citește și: Ce se întâmplă cu negocierile de pace dintre Rusia și Ucraina. Consilierul lui Zelenski face dezvăluiri

Din primele informații, se pare că ar fi vorba de Ministerul Justiției din Ucraina, care se pregătește să organizeze lucrări pentru identificarea și căutarea activelor care urmează să fie blocate de persoane fizice și juridice împotriva cărora Consiliul național de securitate și apărare a impus sau va impune sancțiuni.

„Sfârşitul (conflictului) va fi diplomatic. Războiul va fi sângeros, vor fi lupte, dar se va încheia definitiv prin diplomaţie. Cu siguranţă vor avea loc discuţii între Ucraina şi Rusia. Nu ştiu în ce format: cu intermediari, fără ei, într-un cerc mai larg, la nivel prezidenţial. Sunt lucruri pe care nu le putem atinge decât la masa negocierilor. Vrem ca totul să revină. Rusia nu doreşte.”, a spus Volodimir Zelenski.

Citește și: LIVE Război în Ucraina. Ziua 89. Simbolurile „Z” și „V”, interzise de Parlamentul ucrainean. Școlile din Mariupol vor fi rusificate complet

 

BOMBĂ! Noii vecini ai lui Traian Băsescu, reacții după MUTARE! L-au făcut PRAF!
Share
Published by
Vasile Mirabela

Recent Posts

  • TEHNOLOGIE

De ce să-ți ții telefonul în mâna dreaptă, când vorbești: sfatul ciudat al lui Steve Jobs, ”inventatorul” smartphone-ului

Multe persoane se întreabă de ce trebuie să țină telefonul în mâna dreaptă, având în…

14 ore ago
  • ULTIMA ORĂ

LIVE Război în Ucraina. Ziua 123. Explozii în centrul Kievului și în Cernăuți. Severodonețk este sub ocupație rusă în totalitate

Rusia a invadat Ucraina joi, pe 24 februarie, și a început bombardamentele în orașe, cauzând…

17 ore ago
  • BANI

Un sfert de salariu te va costa amânarea ratei la bancă: economiștii imploră românii să-și scoată ideea din cap

În scurt timp, în România va deveni din nou posibilă amânarea ratelor la credite pentru…

17 ore ago
  • ACTUALITATE

Ciupercile uriașe acopereau Pământul, acum milioane de ani: ce s-a întâmplat cu ele, de ce nu mai există

În zilele noastre, folosim ciupercile, în general, în mâncare. Mai mici sau mai mari, însă…

19 ore ago
  • ACTUALITATE

Oamenii nu ar fi singuri în Univers: cum cred doi oameni de știință că arată rasele extraterestre

Se crede că, în viitor, ființele umane ar putea reuși să călătorească prin spațiu, pe…

20 de ore ago
  • ACTUALITATE

A fost descoperit un grup „secret” de urși polari, ascuns de secole în Groenlanda: ar putea fi soluția la încălzirea globală

Aproximativ trei sute de urși polari secreți au fost izolați de alte populații de urși…

20 de ore ago