12 aug. 2022 | 06:00

WhatsApp se reinventează, din nou: schimbarea care îți protejează intimitatea, cum ai vrut de la început

ACTUALITATE
WhatsApp se reinventează, din nou: schimbarea care îți protejează intimitatea, cum ai vrut de la început

La fiecare câteva zile, ajung online detalii legate de noi actualizări ale WhatsApp. Populara aplicație de chat, cu peste două miliarde de utilizatori, se străduiește pe cât posibil să nu mai piardă utilizatori în fața concurenței. Telegram și Signal sunt doar câteva exemple.

În cazul în care ai avut o problemă cu WhatsApp din cauza absenței unor particularități pe partea de confidențialitate, schimbările ce urmează să fie disponibile la scară largă în următoarea perioadă s-ar putea să te încânte teribil. De exemplu, vei putea decide în particular, pentru fiecare dintre contactele tale din agendă, cine poate să vadă dacă ești sau nu online. În cazul în care faci parte dintr-un grupă și vrei să-l părăsești, de asemenea, poți alege cine să fie notificat pe marginea deciziei tale.

Ce s-a schimbat în WhatsApp, la ce ajută

Dacă ești deseori agresat prin mesaje pe WhatsApp, pentru că te văd diverse persoane ca fiind online, în curând, vei putea remedia acest aspect. Practic, poți seta doar un număr limitat de persoane să aibă acces la informația de stare ”last seen”.

Pentru situația în care ești membru în mai multe grupuri și te-ai săturat să-ți piuie telefonul în permanență din cauza notificărilor, acum poți alege să ieși dintr-un grup fără să știe nimeni. În trecut, toți membrii grupului vedeau în secunda următoare dacă cineva ”a părăsit incinta” și începeau să-l ia la bani mărunți pentru gestul său.

Tot în teste, cu perspectiva lansării la scară largă, se află un sistem prin care poți bloca interlocutorul să facă o captură de ecran la un mesaj menit să-l vezi o singură dată. În contextul în care ai putea să alegi să partajezi un clip mai intim sau o poză personală prin această soluție, este îmbucurător să știi că, în mod autentic, respectivul conținut va fi disponibil doar pentru o singură pereche de ochi. Nu va ajunge instant în capătul celălalt al internetului. Ca de obicei, opțiunile prezentate mai sus sunt momentan în beta, dar nu ar trebui să dureze prea mult până vor fi experimentate la scară largă.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele