Volodimir Zelenski anunță o altă veste proastă pentru ruși. Un nou pachet de sancțiuni UE e pregătit pentru Moscova

Volodimir Zelenski anunță o altă veste proastă pentru ruși. Un nou pachet de sancțiuni UE e pregătit pentru Moscova

Rusia e încolțită din toate părțile. Pe lângă eșecurile trupelor lui Putin, care sunt observate de tot mai mulți lideri, Volodimir Zelenski a declarat că Moscovei i se pregătește un nou pachet de sancțiuni care vor fi impuse de Uniunea Europeană.

Președintele ucrainean, anunț sumbru pentru Rusia

Declarația a fost făcută după ce liderul de la Kiev a avut mai multe discuții cu importanți oficiali, printre care și Emmanuel Macron cu care a discutat câteva ore bune.

”Am avut o conversaţie cu preşedintele Franţei, Emmanuel Macron. Substanţială şi lungă. Am discutat despre cel de-al şaselea pachet de sancţiuni care se pregăteşte în Uniunea Europeană. Am discutat, de asemenea, despre procesul de negociere cu Rusia şi despre evacuarea eroilor noştri din Azovstal. Misiunea de evacuare continuă, este supervizată de militarii şi serviciile noastre de informaţii. Sunt implicaţi cei mai influenţi mediatori internaţionali. Pentru a sprijini statul nostru la toate nivelurile. Şi pentru a pune presiune asupra Rusiei la toate nivelurile”, a mai afirmat preşedintele.

Citește și: Zelenski face anunțul momentului. Ce se întâmplă cu operațiunea desfășurată de Rusia în Ucraina

Pe de altă parte Zelenski a anunțat, în ultimul discurs postat pe reţelele de socializare, că bombardarea mai multor regiuni şi activitatea subversivă la graniţă sunt o încercare a armatei ruse.

”Cea de-a 83-a zi a apărării noastre a început cu o combinaţie destul de puternică de lovituri ruseşti asupra Ucrainei. Bombardarea cu rachete a regiunii Liov, a regiunii Sumî, a regiunii Cernihiv. Lovituri aeriene în regiunea Lugansk. Activităţi specifice de sabotaj în zonele de frontieră ale Ucrainei.

Ei nu pot demonstra succesul cu acţiuni militare generale în zonele în care încearcă să avanseze. Aşa că încearcă să demonstreze succesul prin intermediul rachetelor lor şi al altor activităţi. De asemenea, fără niciun rezultat. Aceste lovituri, la fel ca multe altele anterioare, nu schimbă nimic în mod radical. Mai ales că măsurile noastre de apărare aeriană şi antisabotaj devin tot mai puternice”, afirmă Zelenski în ultimul mesaj postat pe reţelele de socializare.

Citește și: LIVE Război în Ucraina. Ziua 83. Atac cu rachete rusești în regiunea Cernihiv. Cel puțin 8 morți și 12 răniți

Citește și: