Vești proaste din partea serviciilor americane secrete. Care este următorul pas al lui Vladimir Putin

Vești proaste din partea serviciilor americane secrete. Care este următorul pas al lui Vladimir Putin

Comunitatea serviciilor de informații americane este cu ochii pe Vladimir Putin, deoarece încearcă să-și dea seama ce îl determină pe liderul rus să acționeze brutal în Ucraina. Eforturile vin pe măsură ce experții au speculat public că atitudinea președintelui Rusiei a devenit din ce în ce mai irațională. De când a lansat invazia, înalți oficiali americani au cerut agențiilor secrete să adune orice informații noi despre cum se descurcă Putin și cum a fost influențată mentalitatea sa de acest conflict.

Dezvăluirea făcută de serviciile americane secrete despre Putin

Serviciile de informaţii americane nu cred că o schimbare a opiniei publice ruse împotriva războiului purtat de Kremlin în Ucraina, chiar şi una dramatică, ar avea vreun efect în a-l convinge pe liderul Vladimir Putin să pună capăt conflictului. De asemenea, oficialii se îndoiesc că invazia, despre care mulţi strategi consideră că a fost un dezastru pentru armata rusă, ar putea să ducă la înlăturarea președintelui Rusiei de la putere, cel puţin pe termen scurt.

Liderul de la Kremlin ia decizii singur

În opinia serviciilor de informații din SUA, liderul de la Kremlin şi-a consolidat controlul asupra Rusiei în cele peste două decenii de când se află la conducerea țării. Putin ar fi foarte implicat în gestionarea zilnică a războiului, potrivit a trei surse familiare cu serviciile secrete americane şi occidentale. Acestea au declarat, pentru CNN, că șeful statului rus participă direct la luarea deciziilor care, în mod normal, ar fi rezervate ofiţerilor de rang inferior.

„Este tot mai clar că el este propriul său decident. Nu pare să se bazeze prea mult nici măcar pe experţii din cadrul guvernului sau al cabinetului”, a afirmat un înalt oficial NATO. „Aşa că este puţin cam greu de imaginat că opinia populară îl influenţează atât de mult”, a continuat expertul.

Războiul din Ucraina, ținut secret pentru elita de la Moscova

Potrivit FBI, Vladimir Putin „și-a exprimat furia extremă” față de sancțiunile occidentale puse în aplicare ca răspuns la atacul său asupra Ucrainei și „a simțit că măsurile au escaladat situația mai repede decât se aștepta”. Totuși, nu se știe exact care sancțiuni l-au supărat foc pe liderul de la Kremlin.

Un alt detaliu cheie se referă la circulația informațiilor exacte despre război, care a fost extrem de limitată în Rusia, chiar și la cele mai înalte niveluri ale societății. Spre exemplu, mulți oameni și indivizi bine conectați, cu mijloace de a părăsi țara înainte ca aeroporturile și frontierele să fie închise, au rămas în Federația Rusă, ceea ce sugerează că nu au știut despre planul lui Putin.

Citește și: