Vestea dimineții pentru milioane de români care așteaptă voucherele sociale: ce faci dacă nu ai primit tichetele de masă de la stat

Vestea dimineții pentru milioane de români care așteaptă voucherele sociale: ce faci dacă nu ai primit tichetele de masă de la stat

Nu mai puțin de 2,5 milioane de români au primit prima serie de vouchere sociale de la stat, cu ajutorul financiar de 250 de lei pentru alimente de bază și mese calde. În cazul în care nu te numeri printre cei care au primit tichetele de masă de la stat, ar fi bine să știi ce trebuie să faci în legătură cu asta.

Toți românii cu venituri mai mici de 1500 de lei sau 800 de lei pe cap de familie sunt îndreptățiți să se bucure de vouchere sociale, sub formă de carduri valorice de 250 de lei, la fiecare două luni, până la finalul anului. Asta înseamnă că, în total, vor fi patru rate a câte 250 de lei, pentru un total de 1000 de lei. Din păcate, deși lista cu pricina se actualizează constant, iar a doua serie de carduri sociale va ajunge la 150.000 de români în plus, sunt șanse mari ca nu toți români îndreptățiți să le fi primit până la această oră.

Ce faci dacă nu ai primit voucherele sociale și trebuia

În contextul în care până și autoritățile române își dau seama că s-ar putea ca nu toți cei care se încadrau la criteriile de acordare ale voucherelor sociale le-au primit deja, au făcut un anunț pe marginea subiectului. Practic, au întins o mână de ajutor celor care sunt eligibili pentru acest ajutor financiar, dar, dintr-un motiv sau altul, nu s-au bucurat de acei bani.

„Dacă sunt persoane care nu sunt sigure că se află pe lista beneficiarilor eligibili, menționăm că întrebările referitoare la acest aspect trebuie adresate Ministerului Muncii și Solidarității Sociale.

Cât despre informațiile referitoare la cardurile care nu au putut fi livrate, acestea pot fi solicitate Poștei Române”, se arată într-un comunicat din partea Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene.

Ca referință, în prima fază, au fost 2,48 de milioane de români care au primit vouchere sociale. Lor li s-au mai adăugat alți 150.000 de beneficiari, cu mențiunea că noile carduri cu tichete de masă ar trebui livrate de poșta română până pe data de 3 septembrie, în timp ce alimentarea cu bani se va produce până pe 8 septembrie.