Tânărul care a înconjurat Pământul împreună cu câinele său. În cât timp au reușit, mergând pe jos cate 37 de km pe zi

Tânărul care a înconjurat Pământul împreună cu câinele său. În cât timp au reușit, mergând pe jos cate 37 de km pe zi

Mulți tineri au cu totul alte preocupări, aici putând menționa distracție, high-tech, dar și altele. Un tânăr însă a ales să facă altceva și a înconjueat Pământul alături de cel mai bun prieten al omului, câinele său.

Tom Turcich din New Jersey este cea de-a zecea persoană care a efectuat o călătorie în jurul Pământului, alături de câinele său. Acesta a încheiat călătoria în data de 21 mai 2022, iar patrupedul său, Savannah este primul câine care a reușit această performanță. Călătoria a durat șapte ani și măsoară 48.000 de kilometri.

„Îmi imaginam de mult timp cum va fi finalul. Iar când s-a întâmplat, emoţia principală a fost doar de eliberare. Acest lucru mi-a dominat viaţa timp de 15 ani, iar faptul că în sfârşit am reuşit să-l termin a fost uimitor.”, a spus tânărul.

Ceea ce l-a inspirat pe Turcich să facă acest pas a fost un eveniment nefericit din viața sa, în 2006, atunci când o prietenă a sa, Ann Marie a murit în urma unui accident de jet ski, la doar 17 ani. Acela a fost momentul când și-a dat seama că vrea să călătorească și a analizat toate metodele prin care va putea face acest lucru.

înconjurat pământul
Calatoria sa a durat 7 ani

După ce a văzut în Cartea Recordurilor că Steven Newman a fost prima persoană care a făcut înconjurul lumii pe jos, s-a decis că acesta este obiectivul său. După ce a obținut un job, Turcich a început să facă planul itinerariului, precum să strângă și fondurile pentru călătoria sa.

Acesta a reușit să strângă bani pentru a rezista financiar doi ani în călătoria sa, însă un proprietar al unei compalii locale a aflat despre planurile sale și s-a hotărât să sponsorizeze călătoria. După nouă ani, Turcich făcea primul pas în ceea ce reprezenta călătoria în jurul lumii și cu siguranță, călătoria vieții sale.

înconjurat pământul
Calatorul a strabatut sase continente si 38 de tari

Acesta și-a început drumul în data de 2 aprilie 2015, atunci când avea 25 de ani. El a plecat cu un cărucior pentru copii în care păstra echipament de drumeție, sac de dormit, laptop, aparat foto și ladă de plastic pentru depozitarea mâncării.

Chiar dacă această călătorie ar fi trebui să îi ia doar cinci ani, ea a durat șapte ani din cauza unor întârzieri. Prima astfel de întârziere a apărut în momentul în care tânărul s-a îmbolnăvit și a fost nevoit ca timp de câteva luni să se recupereze, iar apoi a urmat pandemia de coronavirus care i-a dat planurile peste cap.

înconjurat pământul
Tanarul a dormit in mare parte din calatoria sa in cort

Prima parte a călătoriei a constat în mersul din New Jersey în Panama, iar după patru luni, Turcich și-a luat un partener de drum, patrupedul Savannah, de la un adăpost din Texas. Acesta nu a intenționat să ia un câine atunci când și-a început călătoria însă din cauză că în timpul nopții auzea zgomote, a decis că cineva ar trebui să stea de pază.

A înconjurat Pământul într-un drum de șapte ani

Turcich a hotărât să își creeze chiar și un cont pe Patreon pentru ca urmăritorii săi să îi poată dona bani pentru a-și continua călătoria. În cel de-al doilea an, acesta ajungea în Columbia și Urugay de unde a luat un vapor către Antarctica.

Acesta a fost momentul când Turcich a mers până acasă pentru a lua ceea ce avea nevoie pentru a putea călători în Europa cu cățelușa sa. Călătorul alături de patruped au mers prin Irlanda și Scoția, acolo unde Turcich a fost nevoit să poposească pentru a se recupera în urma îmbolnăvirii. În anul 2018, acesta reia călătoria la Copenhaga, însă nu se recuperase complet.

„Au fost cu siguranţă momente în care nu mă simţeam deloc bine şi mă gândeam: «Ce caut eu aici? Aş putea fi cu familia şi prietenii mei şi, în schimb, mă plimb prin această ploaie rece în Germania». Dar nu cred că m-aş fi oprit vreodată. Mă gândeam la această plimbare de opt ani înainte de a o începe. Aşa că ar fi fost o nebunie să renunţ după câţiva ani”, a povestit el pentru CNN.

Mai departe a străbătut Camino de Santiago care presupune străbaterea unor rute în Spania, Franța și Portugalia, fiind din ce în ce mai hotărât să își termine călătoria. Apoi, el și Savannah ajung în Africa de Nord de unde au plecat spre Maroc, Algeria și Tunsia.

înconjurat pământul
Tanarul din New Jersey este cea de-a zecea persoana care face inconjurul lumii pe jos

Mai departe a străbătut Italia, Slovenia, Croația, Muntenegru, Albania și Grecia, iar mai departe a ajung în Turcia acolo unde i s-a permis să străbată podul Bosfor pe jos, fiind și primul cetățean care a primit un asemenea acces. Mai departe s-a îndreptat spre Georgia și Azerbaidjan, fiind și momentul când pandemia lovea din plin la nivel global.

Timp de șase luni a rămas în această ultimă țară, iar din cauza restricțiilor pandemice, a renunțat în a vizita Australia și Mongolia, fiind închise pentru vizitatorii internaționali vreme de doi ani. În august 2021, alături de Savannah zboară spre Seattle, pornind în drumul spre casă.

înconjurat pământul
Turcich a hotarat ca un caine i-ar fi de mare folos pe timpul calatoriei sale

Turcich alături de patrupedul său au străbătut șase continente și 38 de țări, cele mai multe nopți dormindu-le în cort. O zi obișnuită pentru aceștia însemna parcurgerea a 29-38 de kilometri, iar în momentul în care a ajuns înapoi în America, acesta își dorea tot mai tare să finalizeze călătoria și să revină la o viață nromală.