30 nov. 2022 | 20:54

Serghei Șoigu, anunț periculos pentru Ucraina. Ce are de gând să facă Rusia anul viitor

ULTIMA ORĂ
Serghei Șoigu, anunț periculos pentru Ucraina. Ce are de gând să facă Rusia anul viitor

Ministrul rus al apărării, Serghei Șoigu, a declarat miercuri că forțele armate ar trebui să folosească noi sisteme avansate de armament în conflictul din Ucraina.

Serghei Șoigu, declarații scandaloase

„Este necesar să se continue modernizarea și crearea de sisteme promițătoare cu utilizarea ulterioară a acestora în timpul operațiunii militare speciale”, a declarat Serghei Șoigu la o reuniune a generalilor de rang înalt din cadrul Ministerului Apărării.

Șoigu, unul dintre cei mai apropiați aliați ai președintelui Vladimir Putin, nu a precizat ce arme avansate ar trebui folosite, deși a spus că dorește să discute cu generalii noi modalități de îmbunătățire a atacurilor cu artilerie și rachete.

„Sunt testate noi modalități de a le folosi în luptă”, a spus Șoigu, fără a da detalii.

În Ucraina, a spus Șoigu, se folosesc sisteme de rachete cu rază lungă de acțiune, cum ar fi Tornado-S, și  sisteme de artilerie de mare putere „Malka”.

„Acest lucru face posibilă lovirea eficientă a sistemelor străine de rachete și artilerie”, a spus Shoigu. Comentariile sale au fost prezentate la televiziunea de stat.

„Astăzi vom discuta despre pașii următori pentru consolidarea capacităților de luptă ale forțelor de rachete și ale artileriei, ținând cont de experiența acumulată.”

Ministerul Apărării rus se concentrează pe infrastructura pentru arme nucleare

Ministerul rus al Apărării se va concentra asupra construirii infrastructurii pentru arme nucleare în 2023, a declarat Șoigu în cadrul reuniunii consiliului de administrație.

Președintele rus Vladimir Putin a insinuat în repetate rânduri capacitățile nucleare ale Moscovei, în timp ce invazia de nouă luni a țării sale în Ucraina s-a luptat să obțină succese de durată.

Șoigu a adăugat că 300.000 de rezerviști și voluntari au trecut prin peste 100 de tabere de antrenament rusești și belaruse în cele două luni de când Putin a ordonat o mobilizare „parțială”.

Finanțarea pentru comenzile de stat în domeniul apărării ar trebui să crească cu 150% în 2023 pentru a se asigura că forțele armate beneficiază de livrări consistente de arme și echipamente, a adăugat el.

Conflictul din Ucraina, probabil cel mai sângeros din Europa de la cel de-al Doilea Război Mondial încoace, a ucis zeci de mii de persoane de ambele părți și a ridicat temeri privind un conflict mult mai amplu între alianța NATO condusă de SUA și Rusia.