Se schimbă harta Europei? Avertismentul venit din Moscova: „Să fie clar, este capitala Rusiei antice”

Se schimbă harta Europei? Avertismentul venit din Moscova: „Să fie clar, este capitala Rusiei antice”

Vicepreședintele Consiliului de Securitate al Federației Ruse, Dmitri Medvedev, a subliniat, duminică, legăturile istorice ale Kievului cu Rusia și URSS, menționând că este „oraș rusesc”, în care oamenii „gândesc și vorbesc rusește”. Afirmația fostului lider de la Kremlin este o reacție la declarațiile tot mai insistente ale Ucrainei, potrivit cărora va recupera Crimeea, anexată ilegal de Moscova în 2014.

Dmitri Medvedev face un anunț bombă pentru Ucraina

Medvedev a venit cu un răspuns la amenințările Ucrainei că va „recupera Crimeea” până la finele acestui an, aliatul lui Vladimir Putin enumerând argumentele sale în favoarea ideii că orașul Kiev este rusesc. Temutul oficial rus a susținut, într-o postare online, că ucrainenii ar trebui să returneze anumite teritorii Moscovei, inclusiv capitala țării.

Afirmația sa survine după ce ministrul adjunct al Apărării din Ucraina, Volodimir Havrilov, a declarat, într-un interviu pentru Sky News, că trupele țării sale ar putea recuceri peninsula Crimeea până la sfârșitul lunii decembrie.

„În insectarul din Kiev se înmulțesc diverși gândaci care amenință în mod constant cu recuperarea peninsulei Crimeea. Scopurile sunt clare: să înveselească insectele îmblânzite din jur și să arate proprietarului insectarului că acestea sunt încă foarte capabile să alerge după o bucată de mâncare. Așadar, vreau să le reamintesc următoarele: Kiev este capitala Rusiei antice. Este un important oraș mic rusesc din cadrul Imperiului Rus”, a subliniat Medvedev.

Se schimba harta Europei. Avertismentul venit din Moscova Este capitala Rusiei antice
Dmitri Medvedev – Vicepreședintele Consiliului de Securitate al Federației Ruse

Kievul este capitala Rusiei antice

Astfel, „1. Kiev este capitala Rusiei Antice. 2. Kiev este un mare oraș mic în cadrul Imperiului Rus. 3. Kiev este capitala unei republici a URSS (n.r. – fosta Uniune Sovietică). Și, în sfârșit, Kiev este doar un oraș rusesc în care oamenii întotdeauna au gândit și vorbit rusește. Asta ca să fie clar ce și cum va fi recuperat…”, a scris vicepreședintele Consiliului de Securitate al Federației Ruse pe canalul său de Telegram, relatează TASS.

Dmitri Medvedev este cunoscut pentru declarațiile sale periculoase la adresa Ucrainei sau a Occidentului, oficialul rus neezitând să amenințe cu folosirea armei nucleare sau cu Al Treilea Război Mondial.

„Toată lumea s-a săturat de regimul de la Kiev, dar nimeni, nici măcar polonezii, care sunt cei mai rusofobi, nu a acceptat să atribuie Rusiei racheta căzută în Polonia. Statele Unite, NATO și Uniunea Europeană nu vor o ruptură definitivă cu Rusia, de teama celui de-al Treilea Război Mondial. De aici, încercările frecvente de a convinge Kievul să accepte negocieri”, a precizat fostul președinte rus pe internet.

De ce nu vrea negocieri Zelenski cu Moscova

Potrivit oficialului de la Moscova, președintele Ucrainei refuză să se așeze la masa negocierilor, deoarece ar trebui să recunoască că țara sa este în colaps: „Zelenski nu vrea negocieri din motive evident egoiste. Până la urmă, dacă nu recunoști realitatea, mai exact colapsului Ucrainei, nu are rost să te așezi la masă. Iar dacă recunoști, proprii tăi naționaliști, care sunt în legătură cu conducerea armatei, te vor ucide”.