Se dau bani de la Bruxelles pentru aceste firme: ce reguli trebuie respectate, cine sunt privilegiații

Se dau bani de la Bruxelles pentru aceste firme: ce reguli trebuie respectate, cine sunt privilegiații

Comisia Europeană a lansat în data de 21 iunie cererea cu numărul doi de propuneri pentru „Women TechEU”, ca urmare a unui proiect-pilot din 2021, ce a beneficiat de succes.

Mai exact, în 2022, un număr de 130 de startup-uri deep-tech ce au la conducere femei vor primi o finanțare totală de 10 milioane de euro, plus alte servicii ce vor ajuta întru dezvoltarea respectivelor întreprinderi. Scopul acestui proiect este ca din ce în ce mai multe femei să devină lideri pe piața de tehnologie.

Trebuie menționat că proiectul „Women TechEU” are ca scop sprijinirea întreprinderilor nou înființate (neaparat de femei). Acestea ar putea beneficia de un grant în valoare de 75.000 de euro, dacă se califică.

Mai mult, finalistele proiectului vor avea parte de mentorat și de îndrumare, iar acest lucru se va întâmpla prin intermediul programului CEI (cu privire la rolul de lider al femeilor: „Women Leadership Programme”).

Women TechEU este una dintre inițiativele UE menite să sprijine și să capaciteze femeile din domeniul tehnologiei și al inovării, inclusiv prin premiul anual al UE pentru femeile inovatoare.

„Am primit un răspuns foarte pozitiv la acest prim proiect-pilot, cu aproape 400 de candidaturi din întreaga UE și din țările asociate. Sunt mândră că sprijinim în prezent 50 de întreprinderi ambițioase conduse de femei din 16 țări. Este un pas uriaș în direcția cea bună, pentru a elimina disparitatea de gen în domeniul tehnologiei profunde și a încuraja femeile să își atingă adevăratul potențial.Companiile „deep-tech” conduse de femei ar trebui să construiască ADN-ul european al inovării, iar anul acesta vom sprijini și mai multe dintre acestea”, a declarat Mariya Gabriel, comisar pentru inovare, cercetare, cultură, educație și tineret.

Data limită a înscrierilor este 4 octombrie 2022

Cele ce vor dori să se înscrie în acest program au timp să-și depună candidaturile până în data de 4 octombrie 2022. la ora 18:00 (ora României).

Așadar, o șansă în plus pentru toate femeile cu inițiativă de a-și pune în aplicare visul. Mai multe detalii despre acest proiect, cât și datele de contact, pot fi consultate aici.