20 ian. 2022 | 13:57

Se dau 3.000 de lei pentru cei care vor permis de conducere de acest tip. Ce trebuie să facă, cum îi obțin

ACTUALITATE
Se dau 3.000 de lei pentru cei care vor permis de conducere de acest tip. Ce trebuie să facă, cum îi obțin

Tinerii pot accesa burse pentru obținerea unui anume tip de permis de conducere.

O fundație din România finanțează o serie de ”burse” în valoare de maxim 3.000 de lei pentru elevi sau absolvenți de liceu, școli profesionale sau școală generală, cu vârsta cuprinsă între 18-25 de ani, care nu au posibilitate să își plătească cheltuielile de școlarizare pentru obținerea carnetului de conducere pentru tractor.

Consiliul Județean Galați anunță în mediul online că susține programul „Permis pentru viitor”, organizat de Fundația pentru Comunitate, care vine în sprijinul tinerilor din medii defavorizate pentru obținerea permisului de conducere. La acest program pot participa elevi sau absolvenți de liceu, școli profesionale sau școală generală, cu vârsta cuprinsă între 18-25 de ani.

Fiecare participant poate primi finanțare în valoare maximă de 3.000 de lei pentru acoperirea integrală sau parțială a costurilor obținerii permisului de conducere categoria B, C sau D, inclusiv pentru tractoare agricole sau forestiere, troleibuze și tramvaie.

O oportunitate

”Reprezentanții Centrului Europe Direct din cadrul Consiliului Județean Galați oferă celor care solicită acest tip de sprijin asistență și îndrumare în vederea pregătirii aplicației aferente acestui program”, precizează sursa citată.

Tinerii din toate județele, cu vârsta între 18 și 25 de ani, care doresc să obțină permis de conducere de categorie B, C sau D, inclusiv pentru tractoare agricole sau forestiere, troleibuze și tramvaie pot depune cererile până la 21 ianuarie 2022. Dacă solicitarea de finanțare se trimite prin poștă data de 21 ianuarie trebuie să fie cea a ștampilei poștale.

Dosarele complete vor fi evaluate de specialiști în educație și asistenți sociali, iar punctajul se va acorda în funcție de rezultatele la învățătură, scrisoarea de motivație personală și situația socială. În procesul evaluării dosarelor, solicitanții pot fi contactați telefonic în vederea obținerii unor informații suplimentare. Lista câștigătorilor va fi aprobată de Consiliul Director al Fundației Pentru Comunitate. Fundația va încheia contracte cu solicitanții câștigători. Aceștia vor primi sponsorizarea doar după semnarea și returnarea contractului de sponsorizare.

Rezultatele vor fi publicate pe site-urile www.pentrucomunitate.ro până la data de 28 februarie 2022, iar câștigătorii vor fi înștiințați în scris până pe 15 martie 2022.