Scurgere de gaze în Iordania. Cel puțin 10 persoane au murit și 250 au fost rănite

de: Anca Lupescu
27 06. 2022

O scurgere de gaz otrăvitor în orașul portuar Aqaba, din sudul Iordaniei, a provocat luni moartea a cel puțin 10 persoane și rănirea a aproximativ 250 de persoane, au anunțat autoritățile.

Tragedie în Iordania

O înregistrare video difuzată de mass-media de stat arată cum o macara ridică o cisternă de mari dimensiuni dintr-un camion și apoi o aruncă pe puntea unei nave, provocând o explozie de fum galben și făcând muncitorii de la docuri să alerge de la locul faptei.

Direcția de Securitate Publică a declarat că un rezervor de gaz a avut o scurgere în timp ce era transportat. Aceasta nu a identificat conținutul cisternei.

Direcția a declarat că autoritățile au izolat zona după ce au evacuat răniții la spitale și au trimis specialiști pentru a rezolva situația.

Direcția a precizat că 10 persoane au fost ucise și 251 rănite. Televiziunea de stat al-Mamlaka TV a declarat că 199 de persoane sunt încă tratate în spitale.

Jamal Obeidat, un oficial local din domeniul sănătății, a îndemnat oamenii să rămână în casă și să închidă ferestrele și ușile. Cea mai apropiată zonă rezidențială se află la 25 de kilometri distanță.

Aqaba se află în extremitatea nordică a Mării Roșii, alături de orașul israelian Eilat, care se află chiar peste graniță. Ambele sunt destinații populare pentru plajă și scufundări. Nu au fost raportate răniri sau contaminări în Eilat.

Știre în curs de actualizare