Salariu de până la 9200 de lei net, în România: cât câștigă IT-iști români, care sunt locurile de muncă cele mai căutate

Salariu de până la 9200 de lei net, în România: cât câștigă IT-iști români, care sunt locurile de muncă cele mai căutate

România pare să fie raiul IT-iștilor, cu salarii ca în occident pentru majoritatea posturilor și, de multe ori, cu posibilitatea de a lucra din confortul căminului, prin telemuncă. Dacă te gândești la o reorientare profesională, acestea sunt salariile din acest domeniu pe meleaguri mioritice.

Undelucram.ro a publicat un nou studiu legat de efortul românilor de a-și căuta de lucru. Cu această ocazie, aflăm care sunt cele mai căutate joburi în IT și, mai ales, pentru ce salarii trag cei care se orientează în această direcție. Pe partea de tech, cei mai mulți se orientează către dezvoltator interfețe, inginer software, specialist în securitate, analist big data și specialist asigurarea calității.

Cât se câștigă în IT, în România

În ceea ce privește salariile pentru cele mai căutate joburi de pe platforma de recrutare citată mai sus, vorbim de

  • Dezvoltator interfețe: 7.520 lei;
  • Inginer software: 9.210 lei;
  • Specialist securitate: 7.360 lei;
  • Analist big data: 5.200 lei;
  • Specialist în asigurarea calității: 6.330 lei

Ca aceste valori să fie veridice, s-a folosit un instrument software proprietar intitulat Salary Report. Acesta a fost dezvoltat de Undelucram.ro pentru specialiștii din HR. Ca referință, spre deosebire de alte platforme similare, Undelucram.ro pune la dispoziția utilizatori transparent și deschis salariile. Conform datelor furnizate de companie pentru Economica, acestea sunt analizate de o echipă asistată de un algoritm de inteligență artificială care exclude datele nerelevante și extrage metrici actualizați și preciși: medie de salarii, mediană salarii, quartile, percentile.

„Platforma Undelucram.ro pune la dispoziția angajaților și a angajatorilor, deopotrivă, informații relevante cu privire la joburi, salarii, beneficii etc. Aceștia capătă o înțelegere aprofundată a modului în care funcționează piața muncii din România și pot contribui activ la evoluția acesteia. Astfel, ne putem mândri că îndeplinim un rol esențial în câmpul muncii, contribuind la bunul mers al lucrurilor și la construirea unui viitor sustenabil”, a spus Costin Tudor, fondator și CEO Undelucram.ro.