România, ocolită de străini. Frica de război, printre cauze: ce le recomandă specialiștii turiștilor

România, ocolită de străini. Frica de război, printre cauze: ce le recomandă specialiștii turiștilor

Cu toate că România nu se află în război cu nimeni, conflictele armate din Ucraina, țara vecină, fac ca turiștii străini să ocolească, în ultima perioadă, aceste zone.

De altfel, situația este explicabilă, din punct de vedere psihologic. Frica de război este una reală și nimeni nu își dorește să-și petreacă vacanța în mijlocul instabilității politice. Chiar dacă războiul nu se întâmplă în interiorul granițelor noastre, declarațiile recente ale oficialilor ruși tind să creeze o stare de panică în regiune. Cu alte cuvinte, ți se dă impresia că pacea noastră stă pe un butoi de pulbere.

România și Polonia au sărit din topul destinațiilor turistice, anul acesta

Se pare că România și Polonia, țări care au graniță comună cu Ucraina, țara invadată acum de trupele lui Vladimir Putin, nu se mai află pe lista destinațiilor turistice a multor străini, anul acesta.

După doi ani de pandemie, războiul din Ucraina se răsfrânge, într-un fel sau altul, și asupra țărilor din jur. De frica conflictelor, oamenii aleg să evite aceste destinații turistice, altădată aflate la mare căutare.

Totuși, CNN a lansat o invitație pentru toți cei care vor să călătorească anul acesta în altă țară decât a lor, îndemnându-i să nu ocolească țările vecine cu Ucraina, printre care și România.

Este cunoscut faptul că România a găzduit, de la începutul războiului, sute de mii de refugiați ucraineni, astfel că turismul practicat la noi în țară ar da o mână de ajutor unei țări care nu a întors spatele necazului alteia.

Chiar și așa, puși în fața unei astfel de alegeri, mulți turiști străini aleg să nu își riște siguranța, cu toate că, cel puțin momentan, nu există riscuri. Însă, luând în calcul avalanșa de știri false care circulă peste tot în lume, la un moment dat devine imposibil de a mai distinge ce este și ce nu este adevărat.