16 aug. 2022 | 11:20

Profețiile lui Bill Gates: cele 10 predicții care s-au adeverit

ACTUALITATE
Profețiile lui Bill Gates: cele 10 predicții care s-au adeverit

Bill Gates nu mai are nevoie de nicio prezentare. Șeful Microsoft, totodată unul dintre cei mai bogați oameni ai lumii dar și unul din pricipalii filantropi, a reușit să se remarce din foarte multe puncte de vedere.

Numele lui Bill Gates este adesea asociat cu tot felul de teorii ale conspirației care mai de care mai bizare și mai șocante. Simpla menționare a sa atrage atenția și „vinde”, acesta fiind exact motivul pentru care mulți aleg să îl implice în diverse scandaluri actuale.

În mod evident, situația nu este ajutată deloc de faptul că Bill Gates a făcut, de-a lungul timpului, o serie de predicții care s-au dovedit a fi adevărate. Din capul locului, trebuie menționat că nu este nimic „paranormal” la mijloc, ci doar produsul minții unui om cu viziuni largi și vaste cunoștințe într-ale tehnologiei.

10 profeții ale lui Bill Gates care s-au transformat în realitate

Bill Gates lansa, în 1999, una din cele mai importante cărți ale ultimilor ani, în contextul anumitor afirmații care s-au dovedit a fi adevărate. Cartea se numește „Business. Viteza Gândirii” și conține anumite informații care, la vremea respectivă, ar fi putut să pice drept îndrăznețe.

1. Telefoanele mobile smart. El a prezis că, în viitor, vor exista anumite dispozitive mobile care ne vor permite să fim mereu în legătură unii cu alții, totodată permițându-ne să executăm mai multe sarcini simultan. Realitatea curentă: nu ne mai putem desprinde de smartphone-uri.

2. Transferurile bancare instant. Oamenii vor achita facturile instant, la un click distanță. Acest lucru este posibil.

3. Asistenții personali. Vor exista asistenți personali care vor urmări toate dispozitivele, realizând legătura între ele. Mai mult, aceștia te vor ajuta să îți manageriezi viața mult mai eficient. Alexa, Google Now, Bixby, exemplele pot continua.

4. Social media. Vor exista site-uri care vor face legătura între prieteni, familie, etc. Putem face asta pe Instagram, Facebook, etc.

5. Recrutarea angajaților online. „Oamenii își vor căuta de muncă pe internet”. Există o sumedenie de site-uri și grupuri de Facebook unde poți face exact asta astăzi.

6. Publicitatea inteligentă. Gates a prezis, de asemenea, că gadgeturile vor fi portaluri dintre noi și publicitate și că vor exista metode prin care reclamele vor fi adaptate propriilor activități și preferințe. Acest lucru se întâmplă deja.

7. Supravegherea inteligență a caselor. Supravegherea inteligentă, în timp real, a caselor va fi un lucru obișnuit. Evident, a avut din nou dreptate.

8. Site-urile care compară prețurile. Aceste site-uri există de ani de zile și sunt folosite cu succes de cei care vor să găsească cel mai bun preț pentru produsul dorit.

9. Forumurile s-au dovedit a fi o metodă eficientă de a strânge laolaltă mai mulți oameni cu interese comune. Bill Gates a prevăzut apariția lor.

10. Distanța dintre oameni nu mai e o problemă. Acum, acest lucru este adevărat. Interesant este că magnatul a știut-o încă de acum mulți ani. Oamenii tind să se conecteze acum pe baza intereselor comune, mai puțin prin prisma distanței.

Primul meu contact cu presa s-a întâmplă la vârsta de 11 ani, când ziarul călărășean Pământul mi-a oferit ocazia să public în rubrica destinată copiilor. Peste ani, ajungeam la Galați unde ... vezi toate articolele