PREVIEW Seria ASUS ExpertBook B5 dă o notă de eleganță afacerilor

PREVIEW Seria ASUS ExpertBook B5 dă o notă de eleganță afacerilor

Un instrument de business nu are niciun motiv să arate bine și să ofere o experiență de-a dreptul captivantă atât utilizatorilor, cât și partenerilor lor de afraceri. Dar nu are niciun motiv nici să arate tern, plictisitor și neinteresant, mai ales atunci când mai și „ieși în lume” cu un astfel de dispozitiv. De aceea, designerii ASUS au conceput seria ExpertBook pentru a oferi o mobilitate de neegalat, cu ajutorul unor dispozitive elegante, ușoare, rezistente și perfect echipate pentru aplicații de productivitate. Munca de birou este de multe ori însoțită de deplasări la sediul vreunui client sau chiar în afara localității, așa că ExpertBook combină designul ergonomic cu caracteristici de securitate robuste, facilitând lucrul în confort și siguranță, oricând și oriunde.

Design sobru și elegant

Cele două modele ale seriei ASUS ExpertBook B5 includ o versiune cu clapetă (ASUS ExpertBook B5402CEA) a cărei balama specială permite deschiderea capacului la 180°, în vreme ce versiunea Flip (ASUS ExpertBook B5402FEA) poate fi rabatată la 360°, transformându-se într-o tabletă. Ambele modele includ elemente arhitecturale în designul lor, având muchii distinctive pe colțuri, care le coferă un aspect deosebit de elegant.

Finisajul Star Black, inspirat din univers și din stele, emană atât mister cât și înțelepciune. Finisajul este iridescent, cu nuanțe de roșu și verde care apar, în funcție de modul în care lumina lovește suprafața sa, în timp ce mici particule strălucitoare încorporate în finisaj imită stelele.

Tastatura de dimensiuni normale este retro-iluminată și rezistentă la stropiri accidentale și tastele sunt distanțate la fel ca pe tastaturile desktop, cu un pas larg de 19,05 mm (distanța dintre mijlocul unei taste și mijlocul tastei adiacente). Tastarea este comodă și cu minim de erori, iar tastele au o adâncitură subtilă de 0,15 mm în formă de farfurie și o cursă de 1,5 mm – cea mai lungă din clasa sa de laptopuri business. Indentarea ghidează subtil degetele pe taste, iar cursa lungă a tastelor oferă un feedback mai bun, sporind precizia tastării.

ExpertBook B5 este disponibil și cu NumberPad opțional (o tastatură numerică cu iluminare LED integrată în touchpad), așa că nu vei resimți lipsa tastelor numerice. Touchpad-ul seriei ExpertBook B5 este mai mare decât cel al unui laptop obișnuit și este extrem de fin la atingere, deoarece este acoperit cu un strat de sticlă. De asemenea, acesta suportă Windows 10 multi-touch și multi-gesture input cu până la 4 degete, ceea ce facilitează schimbarea aplicațiilor sau a ecranelor.

ASUS ExpertBook Flip B5 dispune de un stylus MPP2.0 cu locaș încorporat și suportă 4096 de niveluri de presiune și încărcare rapidă, putând fi utilizat timp de 45 de minute cu o încărcare de numai 15 secunde.

În sfârșit, laptopurile BS au dimensiuni compacte și o greutate redusă (1,25 kg), fiind foarte ușor de transportat oriunde.

ASUS ExpertBook B5 Flip

Hardware puternic

Seria ASUS ExpertBook B5 este echipată cu procesoare Intel Core de generația a 11-a, cu grafică Intel Iris Xe. Procesoarele oferă performanțe de calcul și mobilitate mai bune decât era posibil până acum. Noile procesoare revoluționează fluxurile de lucru creative moderne cu accelerarea Intel Deep Learning Boost AI și tehnologia de codificare și decodificare media AV1.

Laptopurile B5 dispun de până la 16 GB de memorie DDR4 3200MHz încorporată și de un slot SO-DIMM care suportă un modul DDR4 3200MHz de până la 32 GB, permițând utilizatorilor să monteze până la 48 GB de memorie DDR4.

În plus, laptopurile integrează cea mai recentă tehnologie Wi-Fi 6E, precum și noua tehnologie Thunderbolt 4 pentru a se conecta la un univers de periferice și a permite accesul cu un singur cablu la încărcare rapidă, monitoare externe și stocare extinsă

Ai la dispoziție și două sloturi PCIe® 3.0 x4 NVMe M.2 , care suportă RAID 0 / 1, oferind o viteză de transmisie a datelor cu până la 7000 MB/s mai rapidă sau o soluție mai sigură de backup a datelor.

Ecranul laptopurilor B5 dispune de un panou IPS FHD de 14 inchi în format 16:9 cu design NanoEdge, ceea ce rezultă într-un raport ecran/corp de până la 85%. Ecranul suportă o rezoluție de 1920 x 1080, o gamă de culori 100% sRGB și o luminozitate de până la 400 de niți.

ASUS ExpertBook B5 Flip

Tehnologie WiFi Master oferită în exclusivitate de ASUS

Tehnologia ASUS WiFi Master include rețelistică wireless WiFi 6 și tehnologia exclusivă ASUS WiFi SmartConnect, care oferă o distanță mai mare, stabilitate și o experiență de rețea wireless fără întreruperi pentru utilizatorii de afaceri.

Wi-Fi 6E vine cu o nouă bandă de 6 GHz cu până la șapte canale suplimentare de 160 MHz, care oferă dispozitivelor Wi-Fi 6E avantajul și capacitatea de a experimenta mai ușor viteze gigabit.

Placa de rețea wireless Wi-Fi 6E (802.11ax) tri-band a seriei ExpertBook B5 oferă un debit de până la 3 ori mai mare și o capacitate de rețea de 4 ori mai mare decât Wi-Fi 5 (802.11ac), precum și conexiune Bluetooth 5.2. În plus, placa de rețea fără fir Wi-Fi 6E este compatibilă și cu tehnologiile wireless tradiționale, precum Wi-Fi 6 și Wireless-AC, și se va putea conecta la rețele Wi-Fi 4, 5 și 6 tradiționale în benzile tradiționale de 2,4/5 GHz, atunci când este necesar.

Cu WiFi SmartConnect, laptopul se va conecta automat la routerul cu cel mai bun semnal din zonă și memorează hotspot-urile mobile la care te conectezi, acordând prioritate conexiunilor la acestea atunci când sunt detectate.

ASUS ExpertBook B5 Flip

Autonomie a bateriei pentru toată ziua

Laptopurile ExpertBook B5 vin cu o baterie de 63 de wați, care oferă o autonomie de până la 12 ore (versiunea Energy-efficient Panel), permițând utilizatorilor să lucreze o zi întreagă cu o singură încărcare. De asemenea, o funcție de încărcare rapidă încarcă bateria de la 1% la 50% în doar 39 de minute.

Tehnologia opțională Panel Self Refresh se bazează pe memoria dedicată încorporată în panoul de afișare LCD. Aceasta este utilizată atunci când afișajul prezintă o imagine statică și economisește energie prin oprirea procesorului video și a circuitelor acestuia. Acest consum redus de energie permite o durată de viață mult mai lungă a bateriei.

ASUS ExpertBook B5 Flip

Tehnologie de anulare bidirecțională a zgomotului asistată de AI

Dacă folosești frecvent video-conferințele, știi deja cât de importantă este calitatea vocii pentru eficiența și claritatea comunicării. Tehnologia ASUS AI Noise-Canceling Audio asigură faptul că utilizatorii pot auzi și pot fi auziți clar în orice scenariu. Ei pot să selecteze unul dintre cele patru moduri: Normal, Basic, Un singur prezentator sau Multi-prezentator. Funcția ClearVoice Speaker filtrează toate zgomotele ambientale, cu excepția vocilor umane, astfel încât utilizatorii pot auzi și înregistra mai clar, chiar dacă există zgomot de fond.

ASUS ExpertBook B5 Flip

Securitate de nivel enterprise

Pentru a proteja confidențialitatea personală și informațiile de afaceri împotriva hackerilor rău intenționați, seria ExpertBook B5 are un scut de confidențialitate integrat, care se glisează, pur și simplu, peste camera web pentru a asigura confidențialitatea.

Seria ExpertBook B5 dispune de opțiuni pentru o soluție TPM 2.0 pentru o securitate suplimentară. TPM este o tehnologie consacrată pentru gestionarea flotei și securitatea întreprinderilor. Aceasta oferă autentificare sigură a utilizatorilor și acces de la distanță la intranet-urile corporatiste.

ASUS ExpertBook B5 Flip

Software de gestionare ASUS

ASUS ExpertBook este livrat cu o suită de software opțional, care permite managerilor IT să îl monitorizeze și să îl gestioneze eficient. ASUS Control Center permite monitorizarea de la distanță a software-ului și hardware-ului, actualizări BIOS sau software, capabilități de pornire/oprire, precum și gestionarea programului de lucru și a consumului de energie. Administratorii IT pot utiliza ASUS Control Center pentru a diagnostica problemele de la distanță, pentru a economisi timp și costuri de manoperă.

ASUS ExpertBook B5 Flip

Mai ai vreo reținere?

După tot ce ți-am povestit până acum, probabil că mai poți obiecta doar că aceste laptopuri nu au șapcă. Corect, dar în rest probabil că nu-ți va lipsi nimic atunci când lucrezi. Dacă vrei să te joci, însă, va trebui să alegi un alt model de laptop, dar te poți distra fără probleme urmărind conținut multimedia la cea mai bună calitate posibilă. Te-am convins?