18 mai 2022 | 15:17

Pensionarul care încearcă să schimbe România, dar e ignorat: a creat gadgetul care îți scade factura la curent

ACTUALITATE
Pensionarul care încearcă să schimbe România, dar e ignorat: a creat gadgetul care îți scade factura la curent

Cu toții am fost afectați de scumpirile din ultimul timp, mai ales de cele la energia electrică. Un pensionar din Pitești vine cu o soluție la micșorarea facturii la curent: un gadget inovativ.

Doru Roșca, un pensionar din Pitești, este fost director economic la Penitenciarul Colibași. El și-a urmat pasiunea pentru științele exacte și a brevetat mai multe invenții. Cea mai recentă invenței a sa poate ajuta consumatorii casnici, cât și marile companii energofage din România. Cu toate astea, din păcate, autoritățile statului român îl ignoră.

Astfel, dispozitivele patentate de acesta au fost gândite cu ani în urmă tocmai pentru un moment ca acesta. Microhidrocentralele și mărirea puterii eolienelor, prin folosirea aerului comprimat, sunt la un pas de realizare.

Un gadget inovativ creat de un pensionar din România îți scade factura la curent

Într-un interviu pentru Impact.ro, Doru Roșca propune un dispozitiv care ar rezolva problemele agricultorilor și al industriei extractive.

„Dispozitivul poate scoate petrol de la o adâncime de 10 kilometri, cu o economie de 20 de ori mai mare decât la sistemele clasice. El e capabil să împingă o coloană de 10 km la presiune de 1000 de bari. Cu ăsta, pot fora după apă în platforma Cotmeana (cea mai secetoasă zonă din Argeș) și pot reduce extraordinar costurile de producție. Pot ridica până la 1800m cubi pe oră, la orice înălțime doresc, cu un consum de energie cu 50 % mai mic. Sunt mulți agricultori mari care și-au făcut deja foraje, dar îi costă enorm. Cu ăsta, e aproape gratis. Întreținerea ar costa, după mai mulți ani, un preț modic”, spune acesta în interviu.

Sursa: Impact.ro

Acest dispozitiv care ți-ar putea reduce factura la curenul electric costă doar două mii de euro.

Toate aceste invenții ale lui Doru Roșca pot intra oricând în producție de serie și ar putea ajunge pe piață cel mai târziu în toamnă. Mai multe invenții ale pensionarului din Pitești poți vedea în clipul de mai jos.