E obligatoriu să ai așa ceva în mașină pentru a face față viscolului din România. Îți poate salva chiar și viața

E obligatoriu să ai așa ceva în mașină pentru a face față viscolului din România. Îți poate salva chiar și viața

Aflându-ne în sezonul rece, mașina ta trebuie echipată corespunzător pentru a nu avea parte de neplăceri. Așadar află ce anume este obligatoriu să ai în mașină pentru a face față acelor vremuri grele anunțate pentru români din punct de vedere termic.

Pentru a nu avea parte de surprize mai puțin plăcute atunci când călătorești pe timp de iarnă, este indicat ca mașina ta să fie echipată corespunzător pentru sezonul rece, iar aici nu ne referim doar la anvelopele de iarnă. Nu uita că sunt multe alte lucruri care se vor dovedi a fi extrem de utile atunci când vremea rece își face simțită prezența, indiferent că vorbim despre o vacanță la munte sau pur și simplu rutina zilnică.

Așadar, cablurile de pornire sunt esențiale, iar acest lucru pentru că din cauza temperaturilor scăzute, bateria mașinii se poate descărcărca. În acest sens, cablurile de pornire îți vor fi foarte utile, fiind necesare să primești curent de la o altă mașină.

De asemenea, peria și racleta sunt foarte utile, ajutându-se să dezgheți mai ușor geamurile mașinii. Peria îți va fi utilă să dai zăpada jos de pe mașină, precum și un spray antiîngheț în cazul în care încuietoarea mașinii va îngheța.

În cazul în care ai ajuns într-o zonă cu multă zăpadă, iar mașina ta a rămas blocată, o lopată va fi mai mult decât necesară pentru a deszăpezi autoturismul și totodată să creezi o cale de acces către șosea.

Cum să îți echipezi mașina în aceste vremuri grele de iarnă

Cu toate că poate te gândești că ai multe bagaje, nu uita să faci puțin loc și pentru un sac cu nisip, sare sau pietriș. Dacă rămâi blocat în zăpadă și nu vei mai putea mișca mașina din cauza gheții sau a poleiului, acest sac va fi cel salvator pentru tine.

Indiferent de condițiile de drum nu pleca niciodată fără roata de rezervă în mașină. Totodată, asigură-te și că presiunea anvelopelor este cea corectă, atât în cele care sunt montate precum și în roata de rezervă.

Chiar dacă nu ești mecanic auto, de multe ori se va dovedi că o trusă de scule care să conțină un minim de ustensile îți va fi de mare ajutor. În cazul unei avarii minore, vei putea utiliza această trusă și te va scoate dintr-o mare încurcătură.

Temperaturile scăzute îți pot dăuna și ție ca persoană, nu doar mașinii tale. Așadar, dacă pleci la drum, ai grijă să te echipezi și cu câteva haine groase pe care să le iei în cazul în care rămâi blocat în zăpadă și vei fi nevoit să mergi să cauți ajutor.

Tot din cauza zăpezii, cablurile de tractare se vor dovedi utile atunci când vei cere ajutorul unui șofer pentru a te ajuta să scoți mașina din zăpadă.

Trusa de prim-ajutor este obligatorie prin lege, însă asigură-te că o ai acolo de fiecare dată. Dacă îți permite spațiul, poți achiziționa o trusă de prim-ajutor de dimensiuni mai mari pe care o vei putea folosi în cazul în care este o urgență. Extinctorul, de asemenea, este indispensabil în mașina ta.

La fel de utilă se va dovedi și o baterie externă pe care să o ai la îndemână în caz că bateria smartphone-ului tău este epuizată și vei fi nevoit să chemi ajutoare. Așadar, când pleci la drum, pune în torpedo o baterie externă încărcată, pentru a putea trece cu brio peste aceste vremuri grele din timpul iernii.

Citește și: