Misterioasa dispariție a lui Șerban Ionescu: actorul care și-a început viața cu o suferință și și-a încheiat-o cu alta VIDEO

ACTUALITATE
Misterioasa dispariție a lui Șerban Ionescu: actorul care și-a început viața cu o suferință și și-a încheiat-o cu alta VIDEO
28 nov. 2022 | 17:28

Șerban Ionescu a plecat dintre noi în anul 2012, însă actorul a rămas nemuritor în inimile iubitorilor de teatru și film, prin prisma rolurilor pe care le-a interpretat, de-a lungul carierei sale.

A fost căsătorit cu actrița Magda Catone, iar publicațiile au speculat, ani de-a rândul, că mariajul nu ar fi întocmai unul dintre cele mai fericite. În mod evident, numai cei doi pot ști care a fost realitatea. Ceea ce se știe, însă, cu siguranță, este că actrița i-a fost alături până în ultima clipă.

șerban-ionescu-poveste-disparitie

Șerban Ionescu – fotografie de arhivă

Șerban Ionescu, un actor talentat, dar cu un destin frânt: a rămas orfan de ambii părinți de la o vârstă fragedă

Șerban Ionescu s-a născut pe 23 septembrie 1950, în localitatea Corabia, din județul Olt, fiind fiul unui medic pe nume Aldea Ionescu și al Anei.

Din nefericire, la vârsta de patru ani, micul Șerban își pierdea mama, iar la șase ani își pierde și tatăl. Rămas orfan de ambii părinți, locuișete o bună perioadă de timp la o mătușă, în localitatea Izbiceni, județul Olt.

După cum menționam anterior, actorul a fost căsătorit cu actrița Magda Catone, cu care a avut un fiu, pe nume Carol.

În data de 30 mai 2002, actorul Șerban Ionescu era decorat cu Ordinul național Serviciul Credincios în grad de Cavaler, alături de o serie de alți actori, „pentru prestigioasa cariera artistică și talentul deosebit prin care au dat viață personajelor interpretate în filme, dar și pe scenă, cu prilejul celebrării unui veac de film românesc”.

De-a lungul carierei sale, a jucat în nenumărate filme, printre care Cuibul Salamandrelor, Burebista, Lumini și Umbre, Horea, Pădureanca, Mircea, Om Sărac Om Bogat, Păcală se Întoarce, De Ce Eu?, Narcisa Săbatică. Ultima peliculă în care a jucat se numește Umilința, unde a interpretat rolul lui Dumitru.

Cât despre teatru, cele mai importante piese în care a putut fi văzut pe scenă sunt: Dineu cu Proști, Eduard al III-lea, O Scrisoare Pierdută, Comedii de Cehov, La Țigănci, Frații, Apus de Soare, Procesul, sau chiar Cârtițele.

Artistul se remarca prin stilul actoricesc inconfundabil, oriunde avea ocazia să joace, fie că vorbim despre o piesă de teatru sau despre un film.

Șerban Ionescu - în filmul Ion

Șerban Ionescu – În filmul Ion: Blestemul pământului Blestemul iubirii (1980)

„Moartea domnului… Ionescu”

În 2012, Șerban Ionescu pleca dintre noi, însă nu înainte de a da naștere unui mister.  A fost suspectat, la vremea respectivă, că ar fi suferit de berelioză, ajungând să fie semi-paralizat, în urma unei mușcături de căpușă.

Imediat după această dezvăluire, știrile despre starea de sănătate a lui Șerban Ionescu au încetat.

În paralel, se organizau spectacole de teatru, însă și concerte, pentru ca o sumă de bani să fie strânsă în scopul spitalizării sale în străinătate.

Tot atunci, Guvernul aloca, la rândul său, fonduri pentru aceeași cauză nobilă.

Chiar și așa, timp de o lună de zile, nimeni n-a știut unde este Șerban Ionescu. S-au speculat multe, printre cele mai populare teorii ale conspirației fiind despărțirea de Magda Catone sau internarea lui în Balotești, la Spitalul S.R.I. „Agrippa Ionescu”. Niciuna dintre aceste teorii nu a fost confirmată. Nu atunci și nu acum.

În paralel, erau luați la întrebări inclusiv colegi de scenă ai actorului, însă niciunul dintre ei nu știa, se pare, nimic concret despre locul unde s-ar afla Șerban Ionescu.

Nu dura mult și inevitabilul se întâmpla.

Murea în data de 21 noiembrie 2012, după ce fusese internat la Spitalul Floreasca, din Capitală. Se întâmpla aproape de miezul nopții.

Conform declarațiilor cadrelor medicale, actorul fusese dus la secția de Terapie Intensivă, după ce starea i se agravase.

„Șerban Ionescu a fost internat marți în spital. Altceva nu putem spune, întrucât doamna care îl însoțește are o procedură prin care solicită să nu fie furnizate date despre starea pacientului”, declara, la vremea respectivă, pentru Mediafax, purtătorul de cuvânt al Spitalului Floreasca, doctorul Bogdan Oprița.

Primul meu contact cu presa s-a întâmplă la vârsta de 11 ani, când ziarul călărășean Pământul mi-a oferit ocazia să public în rubrica destinată copiilor. Peste ani, ajungeam la Galați unde ... vezi toate articolele