Majorarea pensiilor la români vine, de fapt, cu minus: informația momentului pentru milioane de pensionari, de la un fost premier

Majorarea pensiilor la români vine, de fapt, cu minus: informația momentului pentru milioane de pensionari, de la un fost premier

După săptămâni și luni de speculații legate de procentul majorării pentru pensiile românilor, valorile exacte au fost făcute publice la începutul acestei săptămâni, iar dacă tragi linie, de fapt, pensionarii ies pe minus.

Scandalul majorării pensiilor nu s-a terminat și, cel mai probabil, nu se va încheia nici după 1 ianuarie 2023, când acestea vor intra în vigoare. Un lucru este însă sigur, cei 12,5% nu fac o treabă foarte bună în a acoperi rata inflației, mai ales că aceasta continuă să crească într-un ritm accelerat. Un pic penibil este că atât președintele României, cât și premierul, au oferit N asigurări că noile pensii vor acoperi inflația. Din acest motiv, cele două oficialități s-au aruncat la valoarea de 15% pentru majorare. În final, nu a fost însă așa, iar Victor Ponta ”l-a luat la rost” pe Klaus Iohannis.

Victor Ponta, atac la adresa lui Iohannis despre pensii

Președintele Klaus Iohannis a fost primul care a afirmat că pensionarii vor vedea o majorare a pensiilor de 15%, cu mult înainte de confirmarea celor 12,5%. În acest context, Ponta a explicat că promisiunile șefului statului sunt doar vorbe goale.

„Inflația este deja de 16.8 % (conform datelor oficiale – în realitate este mult mai mare, mai ales în ce privește prețurile la alimente, energie, medicamente – adică ce afectează viața pensionarilor); creșterea decisă de Guvern este de 12.5 %.

Deci ”nu ne putem aștepta să plătească pensionarii…” a rămas, bineînțeles, încă o vorbă goală. Ca și afișele deja publicate cu ”PNL îți mărește pensia cu 15%”, ca și toate celelalte declarații războinice și sforăitoare. Asta este – se descurcă fiecare cum poate, dacă poate!”, a scris, miercuri, Victor Ponta pe contul său de Facebook.

Mesajul postat pe rețeaua de socializare a fost însoțit și de declarațiile lui Klaus Iohannis, de contextul în care afirma că pensiile românilor urmează să fie majorate cu 15% de la 1 ianuarie 2023.

Mesajul de acum, vine în urma unei alte declarații despre pensionari și a unui alt atac la președintele Iohannis de duminică.

„Pe președintele Iohannis îl doare fix în cot de pensii. Nici nu trăiește din pensie și nici nu știe cum trăiește un pensionar. Nu cred că s-a întâlnit cu vreun pensionar în opt ani de zile. Nu sunt pensionari nici la Paris, nici la Bruxelles, nici la Sharm El-Sheikh (n.r. Egipt), unde merge domnia sa.

Iohannis cred că a vrut să ajute Guvernul Ciucă, că e Guvernul domniei sale. Eu țin minte când noi aveam bani, am prezentat cifrele. Uite, ăștia sunt banii pe care îi avem. Hai să mărim alocațiile, sau hai să mărim pensiile. Și domnul Iohannis ieșea și zicea: Nu suntem de acord, este o neseriozitate. Acum când nu sunt bani, dar e Guvernul domniei sale, a zis și el 15%.

Probabil că a auzit pe undeva că atât e inflația. Îl informez că nu numai e atât inflația. A vrut să îl ajute pe domnul Ciucă și o spun sincer a 100-a oară, un militar extraordinar, un om serios, dar când vorbește de cifre economice, nu îl ascultă și nu îl crede nimeni. E ca și când aș vorbi eu acum despre exploziile solare sau despre fizică cuantică.

Domnul Ciucă atunci când vorbește despre cifre economice, nu transmite oamenilor ideea. Poate eventual să transmită o decizie, dar să nu vă supărați pe mine, totuși Guvernul ăsta a adoptat non-stop niște ordonanțe pe energie. Nu a ieșit nimeni să le explice. Nici domnul Ciucă care e militar, nici vreun ministru. În final, nimeni nu a înțeles nimic din toate ordonanțele care s-au dat, dar factura în fiecare lună e mai mare”, a declarat, duminică, Victor Ponta.