Locuri de muncă la gigantul care a adus România în top 10 mondial. Salariul, o surpriză

Locuri de muncă la gigantul care a adus România în top 10 mondial. Salariul, o surpriză

Ne-am obișnuit ca atunci când vine vorba despre topuri la nivel european sau mondial, România să fie pe locurile din urmă ale acestora. Află că există un top potrivit căruia, România ocupă un loc în top 10. Află care este gigantul care oferă locuri de muncă în așa fel încât încadrează țara în top 10.

Piața locurilor de muncă din România este cât se poate de variată, de asemenea și salariile pe care angajații le primesc. Cu toate acestea, o companie a reușit să se claseze în top 10 al celor mai mari producători de electrocasnice din lume. Acesta oferă nenumărate locuri de muncă unde mii de români ocupă un post.

Două multinaționale au făcut posibilă ocuparea României a unei dintre primele zece poziții. Una dintre cele două companii oferă locuri de muncă către sute de persoane din Cluj. Îi amintim aici pe italienii de la De’Longhi, care au deschis o fabrică la Jucu, în județul Cluj, unde mii de perosane lucrează.

Compania a fost fondată de familia De’Longhi în 1902 ca un mic atelier de producție de piese industriale. Din punct de vedere istoric, un producător important de încălzitoare portabile și aparate de aer condiționat, compania s-a extins pentru a include aproape toate categoriile de aparate electrocasnice mici în segmentele de pregătire și gătit alimente, precum și de curățare și călcat casnic.

Locuri de muncă la fabrica care a pus România pe harta electrocasnicelor mici

De’Longhi este cunoscut în special pentru espressoarele din seria Artista, aparatul de înghețată De’Longhi, precum și aparatul de aer condiționat portabil Pinguino. De’Longhi este cunoscut pentru designul produselor sale. Linia sa de aparate de bucătărie Esclusivo a câștigat premiul de design Red Dot în 2007.

În România, De’Longhi deţine două centre de producție unde sunt fabricate espressoare și alte electrocansnice mici. Alături de celebra companie Philips, De’Longhi a pus România pe harta producătorilor de electrocasnice mici. Un alt lucru important de menționat este faptul că italienii continuă să facă angajări în fabrica de la Cluj.

Așadar, peste 300 de posturi sunt scoase la concurs, cele mai multe dintre ele fiind pentru muncitori necalificați în ceea ce privește asamblarea și montarea pieselor de espressoare de cafea din localitatea Jucu, județul Cluj. În luna decembrie a anului 2020, salariul net lunar ajungea la 3.300 de lei.

Citește și: