Lacul de Smarald, locul din România unde trebuie neaparat să ajungi. Producătorii unui serial celebru au ales această zonă pentru filmări

ACTUALITATE
Lacul de Smarald, locul din România unde trebuie neaparat să ajungi. Producătorii unui serial celebru au ales această zonă pentru filmări
07 iul. 2022 | 14:04

Cu toate că puțini sunt cei care știu de existența lui, Lacul de Smarald este unul dintre cele mai frumoase locuri pe care le poți vizita în România, având anumite particularități unice, după cum vei afla în cele ce urmează.

În cazul în care ești un împătimit al ieșirilor în natură, dar „le-ai văzut pe toate”, poate că n-ar fi rău ca următoarea ta excursie să te ducă în județul Brașov, aproape de granița cu județul Harghita. Aici vei găsi un peisaj cu adevărat spectaculos, unic în zonă, care te va îndemna la contemplare și relaxare.

Lacul de Smarald se află în complexul Racoș, o colecție de puncte de vizitare ce înclude, de asemenea, Vulcanul Racoș (nu te speria, vorbim despre unul stins), dar și Coloanele de Bazalt, ce oferă un adevărat spectacol vizual oricărui împătimit de natură și de frumos.

lacul-smarald-racos-vulcan-legenda-coloanele-bazalt-django-filmari-foto-iulia-kelt

Coloanele de Bazalt de la Racoș (județul Brașov) / Foto: Iulia KELT

Vulcanul stins de la Racoș, cel mai recent vulcan activ din România: ce altceva mai poți vedea în zonă

În primul rând, trebuie să știi că în aceste părți se ajunge cu mașina. Odată ce ai parcat în locul special destinat turiștilor, vei achita o taxă de intrare în complexul turistic, însă îți garantăm că tot ceea ce vei vedea merită banii. Vei primi și o hartă a împrejurimilor, pentru a te putea ghida mai bine spre obiectivele turistice.

În primul rând, vei sta în locul unde, odinioară, activa ultimul vulcan din România. În ciuda acestui fapt, poți fi liniștit: nu există nicio șansă să erupă din nou.

În apropiere vei vedea Coloanele de Bazalt, o formațiune bizară menită să anime imaginația oricui, iar la câteva zeci de metri de coloane vei găsi poate cel mai frumos loc, Lacul de Smarald, de un albastru superb și înconjurat de piatra unei foste cariere.

lacul-smarald-racos-vulcan-legenda-coloanele-bazalt-django-filmari-foto-iulia-kelt

Lacul de Smarald de la Racoș (Brașov) / Foto: Iulia KELT

Lacul de Smarald, vulcanul și Coloanele de Bazalt de la Racoș, platou de filmări pentru Django

Frumusețea zonei a fost remarcată chiar și de producătorii serialului de televiziune Django, așadar, în 2021, au ales-o pentru a o transforma temporar în platou de filmare.

Acțiunea filmului are loc în a doua jumătate a secolului XIX, în Statele Unite ale Americii, într-un oraș utopic ce poartă numele de New Babylon, unde toată lumea, indiferent de rasă sau orientare sexuală, e primită.

Zona Racoș a fost aleasă de aceștia după ce au vizita locuri din Ungaria, Spania, Maroc, Cehia sau Bulgaria. Se pare că perisajul unic al zonei, asemănător cu unele din Munții Stâncoși, din SUA, i-au făcut pe producători să-și concentreze atenția în aceste părți.

Primul meu contact cu presa s-a întâmplă la vârsta de 11 ani, când ziarul călărășean Pământul mi-a oferit ocazia să public în rubrica destinată copiilor. Peste ani, ajungeam la Galați unde ... vezi toate articolele