Igor Dodon, primele declarații după ce a fost reținut: „Cetățenii sunt gata să iasă la proteste. Sunt ținta unei justiții dirijate politic”

Igor Dodon, primele declarații după ce a fost reținut: „Cetățenii sunt gata să iasă la proteste. Sunt ținta unei justiții dirijate politic”

Fostul președinte al Republicii Moldova, Igor Dodon, a reacționat pe rețelele sociale, marți noapte, după ce fost arestat 72 de ore într-un dosar de trădare. Politicianul susține că este victima unei justiții comandate politic, că Puterea vrea să distrugă Opoziția și să-și acopere astfel insuccesele guvernării.

Reacția lui Igor Dodon după ce a fost arestat

Șefa Procuraturii Anticorupţie din Republica Moldova a transmis, marți, că Dodon și mai mulți apropiaţi ai acestuia sunt cercetaţi pentru o serie de infracţiuni, între care aceea de trădare de patrie. Fostul președinte se apără și spune că este nevinovat.

„Nu e prima dată când am devenit ținta unei justiții regizate și dirijate politic. În ultimii ani au fost multe atacuri și am trecut prin diferite campanii de calomniere și de acuzații nefondate. Totuși, niciodată nu s-a procedat într-un mod atât de vădit denigrator ca azi, când anchetatorii au organizat scurgeri selective ale unor imagini sau pur și simplu au manipulat abil cu diferite date, cu scopul de a crea anumite reacții negative la public”, sunt acuzațiile lui Dodon pe pagina sa de Facebook.

Aliatul lui Putin declară război procurorilor

Fostul lider de la Chișinău își asigură susținătorii că dovezile prezentate de Parchetul General sunt fabricate și că este nevinovat, iar instanța va stabili acest lucru. Igor Dodon a apelat la sentimentele „omului simplu” care ar înțelege mai bine situația, punctând că este vorba doar de distrugerea Opoziției.

„Dar voi credeți oare că oamenii nu își dau seama că vreți să lăsați țara fără opoziție, ca într-o dictatură? Voi credeți că oamenii nu își dau seama că tot acest show cu mascați s-a făcut și cu scopul de a distrage atenția cetățenilor de la criza în agricultură, de la prețuri și tarifuri înalte, de la sărăcie și de la incompetența și iresponsabilitatea guvernării PAS? Toți, totul înțeleg”, a scris acesta în mediul online.

Apel la proteste ample

Pro-rusul a făcut un apel la colegii săi din Partidul Socialiștilor să fie alături de „cerințele și de revolta cetățenilor”, sugerând că populația s-ar pregăti de proteste ample.

„Cu fermitate și cu determinare politică, noi am scăpat de regimul lui Plahotniuc, care a capturat statul. Tot prin poziție fermă și prin curaj vom pune la respect și vom înlătura, dacă trebuie, regimul PAS, care distruge țara”, a precizat apropiatul lui Putin.

Fostul președinte al Rep. Moldova este acuzat de trădare

Procurorii moldoveni au ordonat reținerea lui Dodon după ce marți dimineața au efectuat mai multe pecheziţii domiciliare într-un dosar de trădare şi îmbogăţire ilicită, cunoscut sub denumirea „Dosarul Sacoşa”. Cazul a fost deschis după apariţia unor imagini scandaloase în care fostul lider al Partidului Democrat, Vlad Plahotniuc, i-a dat lui Igor Dodon o pungă în care ar fi fost bani destinaţi achitării salariilor angajaţilor Partidului Socialiştilor. Procuratura Generală a Republicii Moldova a confirmat operațiunea procurorilor anticorupţie, în comun cu ofiţerii SIS şi CNA.

Citește și: