ACTUALITATE

Ford are probleme cu anumite modele: de ce sunt chemate în service

Ford recheamă peste 39.000 de SUV-uri după 16 incendii sub capotă, a spus compania.

Retragerea acoperă anumite vehicule Ford Expedition și Lincoln Navigator din 2021 din Statele Unite care au fost construite între decembrie 2020 și aprilie 2021. Compania îndeamnă clienții să-și parcheze mașinile „în afara și departe de structuri”.

Din cele 16 incidente raportate, 12 mașini erau oprite și parcate când au început incendiile. Compania a declarat în această săptămână că 14 dintre incidente au avut loc în mașini deținute de companii de închiriere.

Ford a declarat că a început investigarea incendiilor în martie, dar nu a identificat încă o cauză. Compania a spus că se crede că incidentele au început în partea din spate a compartimentului motor, lângă partea pasagerului vehiculului.

Compania a identificat o vătămare legată de rechemare, dar niciun accident.

„Lucrăm non-stop pentru a determina cauza principală a acestei probleme și remedierea ulterioară, astfel încât clienții să poată continua să se bucure de utilizarea vehiculelor lor”, a declarat Jeffrey Marentic, director general al Ford Passenger Vehicles, într-un comunicat.

Probleme există pentru mai multe companii

De asemenea, Ford a emis alte două retrageri, inclusiv 310.000 de camioane Super Duty 2016 F-250, F-350, F-450 și F-550, deoarece praful se poate acumula în arcul ceasului de la volan, rezultatul poate duce la o deconectare electrică, care ar dezactiva airbagurile șoferului și astfel acestea nu ar funcționa conform prevederilor. Compania se va ocupa să înlocuiască piesele defecte de pe modelele rechemate. Ford nu a raportat accidente sau răni din cauza acestei defecțiuni.

Mai mult, compania americană actualizează software-ul pentru 464 de vehicule Mustang Mach-E 2021 cu tracțiune integrală, deoarece un modul de control al grupului de propulsie poate să nu detecteze o eroare de software, ceea ce duce la o accelerație neintenționată.

Ford nu este singura companie care recheamă modele în service

Hyundai Motor America recheamă 10.729 de vehicule Ioniq 5 2022. O eroare de software în unitatea de control al schimbătorului de viteze poate dezactiva mecanismul de parcare, ceea ce poate permite vehiculului să se deplaseze.

De asemenea, Hyundai rechema 215.171 Sonate 2013-2014. Furtunul de combustibil de joasă presiune care conectează pompa de combustibil de joasă presiune la pompa de combustibil cu injecție directă se poate crăpa în timp, din cauza căldurii generate în compartimentul motor.

BOMBĂ! Noii vecini ai lui Traian Băsescu, reacții după MUTARE! L-au făcut PRAF!
Share
Published by
Țilimpea Andrei

Recent Posts

  • ACTUALITATE

Criza imobiliară se termină la Protecția Consumatorilor: așa înțelegi dezastrul din apartamente, ”combinațiile”

Piața imobiliară din România ridică semne de întrebare din ce în ce mai mari pentru…

16 minute ago
  • TEHNOLOGIE

De ce să-ți ții telefonul în mâna dreaptă, când vorbești: sfatul ciudat al lui Steve Jobs, ”inventatorul” smartphone-ului

Multe persoane se întreabă de ce trebuie să țină telefonul în mâna dreaptă, având în…

15 ore ago
  • ULTIMA ORĂ

LIVE Război în Ucraina. Ziua 123. Explozii în centrul Kievului și în Cernăuți. Severodonețk este sub ocupație rusă în totalitate

Rusia a invadat Ucraina joi, pe 24 februarie, și a început bombardamentele în orașe, cauzând…

17 ore ago
  • BANI

Un sfert de salariu te va costa amânarea ratei la bancă: economiștii imploră românii să-și scoată ideea din cap

În scurt timp, în România va deveni din nou posibilă amânarea ratelor la credite pentru…

17 ore ago
  • ACTUALITATE

Ciupercile uriașe acopereau Pământul, acum milioane de ani: ce s-a întâmplat cu ele, de ce nu mai există

În zilele noastre, folosim ciupercile, în general, în mâncare. Mai mici sau mai mari, însă…

19 ore ago
  • ACTUALITATE

Oamenii nu ar fi singuri în Univers: cum cred doi oameni de știință că arată rasele extraterestre

Se crede că, în viitor, ființele umane ar putea reuși să călătorească prin spațiu, pe…

20 de ore ago