Ford are probleme cu anumite modele: de ce sunt chemate în service

de: Andrei Tilimpea
23 05. 2022

Ford recheamă peste 39.000 de SUV-uri după 16 incendii sub capotă, a spus compania.

Retragerea acoperă anumite vehicule Ford Expedition și Lincoln Navigator din 2021 din Statele Unite care au fost construite între decembrie 2020 și aprilie 2021. Compania îndeamnă clienții să-și parcheze mașinile „în afara și departe de structuri”.

Din cele 16 incidente raportate, 12 mașini erau oprite și parcate când au început incendiile. Compania a declarat în această săptămână că 14 dintre incidente au avut loc în mașini deținute de companii de închiriere.

Ford a declarat că a început investigarea incendiilor în martie, dar nu a identificat încă o cauză. Compania a spus că se crede că incidentele au început în partea din spate a compartimentului motor, lângă partea pasagerului vehiculului.

Compania a identificat o vătămare legată de rechemare, dar niciun accident.

„Lucrăm non-stop pentru a determina cauza principală a acestei probleme și remedierea ulterioară, astfel încât clienții să poată continua să se bucure de utilizarea vehiculelor lor”, a declarat Jeffrey Marentic, director general al Ford Passenger Vehicles, într-un comunicat.

Probleme există pentru mai multe companii

De asemenea, Ford a emis alte două retrageri, inclusiv 310.000 de camioane Super Duty 2016 F-250, F-350, F-450 și F-550, deoarece praful se poate acumula în arcul ceasului de la volan, rezultatul poate duce la o deconectare electrică, care ar dezactiva airbagurile șoferului și astfel acestea nu ar funcționa conform prevederilor. Compania se va ocupa să înlocuiască piesele defecte de pe modelele rechemate. Ford nu a raportat accidente sau răni din cauza acestei defecțiuni.

Mai mult, compania americană actualizează software-ul pentru 464 de vehicule Mustang Mach-E 2021 cu tracțiune integrală, deoarece un modul de control al grupului de propulsie poate să nu detecteze o eroare de software, ceea ce duce la o accelerație neintenționată.

Ford nu este singura companie care recheamă modele în service

Hyundai Motor America recheamă 10.729 de vehicule Ioniq 5 2022. O eroare de software în unitatea de control al schimbătorului de viteze poate dezactiva mecanismul de parcare, ceea ce poate permite vehiculului să se deplaseze.

De asemenea, Hyundai rechema 215.171 Sonate 2013-2014. Furtunul de combustibil de joasă presiune care conectează pompa de combustibil de joasă presiune la pompa de combustibil cu injecție directă se poate crăpa în timp, din cauza căldurii generate în compartimentul motor.