23 iul. 2022 | 09:27

Sorin Oprescu nu va fi extrădat. Rămâne în libertate, în Grecia

ULTIMA ORĂ
Sorin Oprescu nu va fi extrădat. Rămâne în libertate, în Grecia

Magistrații români au respins cererea lui Sorin Oprescu, care a rămas cu pedeapsa de 10 ani și 8 luni de închisoare. Cu toate acestea, instanța elenă a respins cererea de extrădare. Sorin Oprescu nu va fi adus în țară să își ispășească pedeapsa, ci va rămâne în Grecia, în stare de libertate.

Sorin Oprescu rămâne în libertate

Update 21 iulie, ora 13.49. Instanța din Grecia a decis să nu-l extrădeze pe Sorin Oprescu în România. Fostul edil nu va ispăși pedeapsa de zece ani și opt luni de închisoare.

Judecătorii din Grecia consideră că Sorin Oprescu nu va beneficia în România de un tratament corespunzător pentru bolile de care suferă, așa că au decis să îl lase liber.

Fostul rămâne în Grecia, în stare de libertate.

Judecătorii au decis. Sorin Oprescu rămâne cu pedeapsa de 10 ani de închisoare. Elena Udrea, termen pe 29 iunie

Update 23 iunie, ora 14:10 – Sorin Oprescu rămâne cu condamnarea definitivă la 10 ani și 8 luni de închisoare. Judecătorii Tribunalului București i-au respins apelul.

Update 22 iunie, ora 15:37 – Magistrații au decis amânarea pronunțării în cazul Elenei Udrea pentru 29 iunie, ora 9:00.

Și Sorin Oprescu a formulat o acțiune de contestație la executarea pedepsei de 10 ani și opt luni de închisoare. Tribunalul București urmează să dea pronunțare la anularea condamnării. Curtea de Apel București l-a condamnat în lipsă pe Sorin Oprescu la 10 ani și opt luni de închisoare.

Condanarea pe fond a fost de cinci ani și patru luni, sentința actuală fiind dublată. Magistrații au decis, pe 13 mai, ca Sorin Oprescu să primească închisoare cu executare. Fostul edil al Capitalei era plecat, însă, în Grecia. El a fost reținut la trei zile de autoritățile elene.

Oprescu a fost arestat în primă instanță, dar magistrații din Atena au spus că până la o decizie privind extrădarea, Oprescu poate rămâne în libertate, în schimbul unei cauțiuni de 5.000 de euro. De asemenea, el are obligația de a se prezenta la poliție de două ori pe lună.

Până pe 10 iulie, judecătorii din Atena decid dacă îl extrădează sau nu pe Sorin Oprescu în România.

Sorin Oprescu, a fost condamnat  la 10 ani și opt luni de închisoare pentru corupție, fiind acuzat de trei infracțiuni: luare de mită, constituire de grup criminal organizat și abuz în serviciu.

Obiectul flagrantului din 2015 a fost suma de 25.000 de euro, primită de fostul primar din partea unui fost director de la Administrația Cimitirelor. La percheziții desfășurate atunci la locuința lui, pe lângă cei 25.000 de euro, au mai fost găsite sume de bani pe care Oprescu nu a putut să le justifice.