29 sept. 2022 | 07:42

După voucherele sociale și tichetele de masă, noi vouchere pentru români: așa ne vom plăti facturile la energie, e oficial

ACTUALITATE
După voucherele sociale și tichetele de masă, noi vouchere pentru români: așa ne vom plăti facturile la energie, e oficial

Românii trec prin cea mai dificilă perioadă din ultimele decenii cu facturile la energie, iar autoritățile încearcă să întindă o mână de ajutor, cum au făcut și cu voucherele sociale.

O să ajungem o țară de utilizatori de vouchere și tichete, având în vedere cel mai recent anunț din partea ministrului Energiei. Într-o intervenție la Digi24, oficialul a anunțat cel mai recent proiect legat de facturile fabuloase la energie. Este vorba de un ajutor financiar sub forma unor vouchere pentru energie electrică.

Cine vor primi voucherele de energie

Cel puțin în prima etapă, vouchere de energie vor ajunge la persoanele care folosesc acasă dispozitive medicale consumatoare de energie electrică. Aceleași vouchere vor ajunge și la persoanele cu mai mulți copii, pentru a le ușura sarcina financiară a facturilor.

”Soluţia de declaraţie (pe proprie răspundere – n.r.) poate fi o soluţie, dar ea poate să nască abuzuri, poate la un moment dat să nască alte probleme şi alte complicaţii când lucrurile simple se pot rezolva direct, ţintit, către acele familii care se stabileşte prin lege că au nevoie”, a susţinut Virgil Popescu.

Pentru că astfel de inițiative sunt incredibil de greu de implementat în România, pentru că nu există evidențe clare pe marginea criteriilor alese de ministru, Popescu a insistat și pe acest aspect.

El a admis că, dacă ar fi existat ”o evidenţă digitalizată” a locuinţelor şi a persoanelor, dar şi a sistemului de măsură a consumului lucrurile ar fi fost mult mai simple. ”Atunci trebuie să găsim soluţii croite pe realitatea României de acum”, a concluzionat ministrul, fără să spună care ar putea fi acestea.

În final, nu putem decât să sperăm că românii vor putea să-și plătească facturile la energie suficient de mult timp, până când aceste vouchere de energie aflate în stadiu de proiect vor deveni realitate în România.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele