BANI

Domeniul de activitate care te plătește regește și unde e nevoie acută de angajați: e șansa ta la un viitor stabil

În cazul în care ești în căutarea unui domeniu de activitate care să-ți ofere stabilitate financiară pe termen lung și, totodată, unde să nu existe riscul de a apărea restructurări pe viitor, trebuie să te interesezi mai mult despre domeniul securităţii cibernetice.

La nivel global, e nevoie de milioane de angajați pe această zonă, iar deficitul e foarte mare inclusiv în Europa.

Practic, dacă deții competențele necesare, pe care le solicită angajatorii, piețele muncii din toată lumea te așteaptă la lucru, iar acest lucru înseamnă perspective de dezvoltare uriașe, dar și grile de salarizare la alegere, în funcție de așteptările și necesitățile tale financiare.

Cererea de forță de muncă e uriașă, deci ai șanse foarte mari să prinzi un job

O analiză recent realizată de The International Information System Security Certification Consortium (ISC), citată de blogul din România al producătorului de soluţii antivirus Eset, arată că acest domeniu ar avea nevoie de 2,7 milioane de angajaţi la nivel global și de 200.000 numai la noi pe continent. De asemenea, șase din zece profesionişti din industrie (63%) au afirmat că au posturi de securitate vacante, în creştere cu 8% comparativ cu anul precedent, iar 62% din aceştia consideră că echipele lor nu au suficient personal.

După cum știm, salariile în zona de IT sunt la nivel global unele dintre cele mai bănoase, iar multe state oferă facilități fiscale dacă lucrezi în acest domeniu, așa că pe lângă șansele mari de a prinde un job, ai și perspectivele unei munci bine plătite și tot mai căutate în viitor.

„Se vorbeşte de ceva vreme despre faptul că există un deficit de competenţe în domeniul securităţii cibernetice. Iar pe tot globul deficitul de talent din industrie a înregistrat valori de milioane de angajaţi.

De asemenea, este menţionat tot mai des în aceste vremuri fenomenul numit „Marea Demisie”: o perioadă disruptivă care apare o dată la o generaţie pe piaţa muncii, care este şi mai accentuată acum, ca urmare a pandemiei, când angajaţii şi profesioniştii din diferite industrii îşi reevaluează traseele profesionale. La prima vedere, acest fenomen ar părea o veste proastă pentru industrii precum securitatea cibernetică, unde cererea de competenţe este deja foarte mare.

Cu toate acestea, dacă privim mai în profunzime, vedem că „Marea Demisie” poate reprezenta o oportunitate pentru angajatori, dacă aceştia aleg să o fructifice. Cu o politică de angajare corectă, organizaţiile pot valorifica de fapt volatilitatea pieţei muncii pentru a atrage noi talente. În acest fel, îşi pot îmbunătăţi postura de securitate şi pot aprofunda în siguranţă transformarea digitală, încurajând totodată inovaţia ca motor esenţial al progresului”, transmit specialiştii Eset.

Totuși, experții susțin că se poate atenua acest deficit acut de talente, prin automatizare și machine learning. Astfel, anumite sarcini ar fi luate de pe umerii angajaților și ele ar fi efectuate de diverse dispozitive inteligente și programe speciale.

„Există însă modalităţi pentru a atenua deficitul de talent. Automatizarea şi machine learning-ul (ML) pot prelua unele procese banale şi pot degreva astfel angajaţii pentru ca aceştia să poată lucra la sarcini mai importante (…) Deşi premisele par sumbre, există o rază de speranţă. Un neajuns bine cunoscut, care contribuie de ceva timp la criza competenţelor de securitate, sunt modalităţile tradiţionale în care se fac angajările.

În procesul de recrutare al multora dintre organizaţiile angajatoare din industria IT se pune accentul, într-o primă fază eliminatorie, pe acreditările şi diplomele universitare ale unui posibil candidat. Astfel, în unele cazuri, managerii de departament nu ajung niciodată să intervieveze potenţiali candidaţi care au abilităţile necesare pentru o anumită poziţie, pentru că filtrele software-ului automatizat folosit de departamentul de resurse umane i-au eliminat din procesul de recrutare”, mai transmite sursa citată.

BOMBĂ! Noii vecini ai lui Traian Băsescu, reacții după MUTARE! L-au făcut PRAF!
Share
Published by
Mădălina Bahrim

Recent Posts

  • TEHNOLOGIE

De ce să-ți ții telefonul în mâna dreaptă, când vorbești: sfatul ciudat al lui Steve Jobs, ”inventatorul” smartphone-ului

Multe persoane se întreabă de ce trebuie să țină telefonul în mâna dreaptă, având în…

13 ore ago
  • ULTIMA ORĂ

LIVE Război în Ucraina. Ziua 123. Explozii în centrul Kievului și în Cernăuți. Severodonețk este sub ocupație rusă în totalitate

Rusia a invadat Ucraina joi, pe 24 februarie, și a început bombardamentele în orașe, cauzând…

16 ore ago
  • BANI

Un sfert de salariu te va costa amânarea ratei la bancă: economiștii imploră românii să-și scoată ideea din cap

În scurt timp, în România va deveni din nou posibilă amânarea ratelor la credite pentru…

16 ore ago
  • ACTUALITATE

Ciupercile uriașe acopereau Pământul, acum milioane de ani: ce s-a întâmplat cu ele, de ce nu mai există

În zilele noastre, folosim ciupercile, în general, în mâncare. Mai mici sau mai mari, însă…

18 ore ago
  • ACTUALITATE

Oamenii nu ar fi singuri în Univers: cum cred doi oameni de știință că arată rasele extraterestre

Se crede că, în viitor, ființele umane ar putea reuși să călătorească prin spațiu, pe…

19 ore ago
  • ACTUALITATE

A fost descoperit un grup „secret” de urși polari, ascuns de secole în Groenlanda: ar putea fi soluția la încălzirea globală

Aproximativ trei sute de urși polari secreți au fost izolați de alte populații de urși…

19 ore ago